Reteaua Corect

S-a decis: Ucraina se va reconstrui cu banii europenilor

Scris de newsreporter in 04 iulie 2022 la 10:28, in Business. 301 vizualizari Intra in discutie TaguriBEI, europeni, infrastructura, reconstructie, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzPd

Banca Europeană de Investiţii (BEI) propune o structură de finanţare, folosită anterior în timpul pandemiei, pentru a ajuta la reconstrucţia Ucrainei, cu investiţii de până la 100 de miliarde de euro (104,3 miliarde de dolari), conform unui document consultat de Reuters. Fondul fiduciar de tranzit (E-U GTF) ar urma să beneficieze de o contribuţie iniţială de 20 de miliarde de euro de la statele membre UE şi de la bugetul blocului comunitar, sub formă de granturi, credite şi garanţii, relatează Știripesurse.

În special garanţiile ar urma să aibă un efect de multiplicare, ducând la proiecte de infrastructură, în valoare totală de aproximativ 100 de miliarde de euro, aproximativ jumătate din necesităţile imediate ale Ucrainei, se arată în document.

Propunerea BEI ar urma să fie prezentată luni, în prima zi a Conferinţei pentru Reconstrucţia Ucrainei, de la Lugano, Elveţia. BEI va propune un fond care va funcţiona precum cel folosit în timpul pandemiei, pentru garantarea finanţării IMM-urilor, fiind preconizată o sumă de 25 de miliarde de euro care să ducă la mobilizarea a 200 de miliarde de euro, pentru a ajuta la reconstrucţia Ucrainei. Banii din Fondul E-U GTF ar putea fi folosiţi pentru reconstrucţia podurilor, repararea sistemelor de apă potabilă sau a apelor reziduale, în special pentru oraşele a căror populaţie a crescut în urma migraţiei din alte părţi ale Ucrainei, după invazia Rusiei din 24 februarie.

De asemenea, proiectele ar putea sprijini exporturile Ucrainei sau infrastructurile sale digitale şi energetice şi ar putea încuraja companiile private care se tem că finanţarea investiţiilor în Ucraina este prea riscantă.

Şi ministrul britanic de Externe, Liz Truss, va prezenta luni un vast plan de sprijin pentru a ajuta Ucraina pe termen lung şi a participa la reconstrucţia ţării odată ce războiul cu Rusia se va termina. În cursul Conferinţei pentru Reconstrucţia Ucrainei de la Lugano, Liz Truss va expune planurile Marii Britanii pentru a sprijini ţara pe termen scurt, prin ajutor umanitar, dar şi pe termen mai lung pentru a relansa economia ucraineană prin furnizarea de expertiză financiară şi economică britanică, a indicat duminică ministerul său într-un comunicat. Londra va sprijini în special reconstrucţia oraşului şi a regiunii Kiev, la cererea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a precizat Foreign Office.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.