Reteaua Corect

Rusia închide conducta de gaze pentru Europa pe termen nelimitat

Scris de newsreporter in 05 septembrie 2022 la 08:02, in Business. 318 vizualizari Intra in discutie Taguriconducta, europa, gaze, Nord Stream, rusia, termen nelimitat shortlinkhttp://crct.ro/nA7r

Cumpărătorii europeni de gaze, care se confruntă deja cu preţuri record, se pregătesc pentru noi creşteri ale acestora, luni, după ce Rusia a declarat că Nord Stream 1, una dintre principalele conducte de aprovizionare către Europa, va rămâne închisă pe termen nelimitat, stârnind temeri cu privire la raţionalizarea energiei, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Fluxurile mai scăzute de gaze din Rusia înainte şi după invazia sa în Ucraina, ân februarie, au dus deja la creşterea preţurilor europene cu aproape 400% în ultimul an, ducând la majorarea costurilor electricităţii, informează News.ro.

Europa a acuzat Rusia că transformă aprovizionarea cu energie ântr-o armă, în ceea ce Moscova a numit un ”război economic” cu Occidentul, din cauza consecinţelor conflictului din Ucraina, în timp ce Moscova dă vina pe sancţiunile occidentale şi problemele tehnice pentru întreruperile aprovizionării.

Conducta Nord Stream 1, care trece pe sub Marea Baltică până în Germania, a furnizat în trecut aproximativ o treime din gazul exportat din Rusia către Europa, dar funcţiona deja la doar 20% din capacitate înainte ca fluxurile să fie oprite săptămâna trecută, pentru întreţinere.

Aşteptările erau mari că gigantul energetic al Rusiei, controlat de stat, Gazprom, va relua livrările la 20% din capacitate, după ultima oprire, ceea ce a condus la o scădere a preţurilor de referinţă la gazul olandez TTF cu aproximativ 40% faţă de maximul record din 26 august, pentru a închide, vineri, la puţin peste 200 de euro pe megawat oră.

Dar, după ce Rusia a anulat termenul limită de sâmbătă pentru reluarea fluxurilor, spunând că a descoperit o defecţiune în timpul întreţinerii, este posibil ca preţurile să crească din nou, au spus analiştii.

”Vineri... piaţa a stabilit deja preţurile pentru revenirea fluxurilor Nord Stream 1. Ne aşteptăm la o deschidere semnificativ mai puternică pentru TTF luni”, a declarat un analist pentru gaze al Energy Aspects, Leon Izbicki.

Costurile ridicate ale energiei legate de creşterea preţurilor gazelor au forţat deja unele industrii mari consumatoare de energie, inclusiv producătorii de îngrăşăminte şi aluminiu, să reducă producţia şi au determinat guvernele UE să investească miliarde în scheme pentru a ajuta gospodăriile.

Impactul ultimei reduceri a livrărilor ruseşti va depinde de capacitatea Europei de a atrage gaze din alte surse, a declarat Jacob Mandel, asociat senior pentru mărfuri la Aurora Energy Research.

”Aprovizionarea este greu de găsit şi devine din ce în ce mai greu de înlocuit fiecare volum de gaze care nu vine din Rusia”, a spus el.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că ţara sa se pregăteşte pentru o oprire totală a livrărilor de gaze din Germania.

Germania, cel mai mare consumator de gaze din Europa, se află în faza a doua a unui plan de urgenţă în trei etape pentru a face faţă scăderii ofertei. Trecerea la etapa a treia ar duce la raţionalizarea industriei cu gaze naturale.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Europa a lansat rapid planuri de reducere a dependenţei de combustibilii ruşi, trecând la furnizori alternativi de gaze şi alţi combustibili şi iaccelerând o implementare a surselor de energie curată.

Germania a început să dezvolte terminale de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a-i permite să primească gaze de la furnizori globali şi să se îndepărteze de importurile de gaze ruseşti.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.