Reteaua Corect

Rusia începe livrările prin gazoductul TurkStream

Scris de newsreporter in 06 ianuarie 2020 la 14:52, in Business. 388 vizualizari Intra in discutie Tagurigaz, rusia, turkstream, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nvuT

Rusia a început livrările de gaze naturale către Europa prin noul gazoduct TurkStream via Turcia, a anunțat duminică directorul general al companiei Bulgartransgaz, operatorul sistemului de transport gaze naturale din Bulgaria.

Rusia urmărește să reducă livrările de gaze către Europa via Ucraina în contextul conflictului înghețat dintre cele două țări și a decis să construiască în consecință conducta TurkStream prin Marea Neagră și să dubleze capacitatea gazoductului NordStream către Germania prin Marea Baltică, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

"Livrările de gaze rusești, nu doar pentru noi, dar și pentru Grecia și Macedonia de Nord sunt realizate prin noul punct de intrare (de la granița Bulgariei cu Turcia)", a precizat Vladimir Malinov, directorul general al Bulgartransgaz pentru postul public de radio bulgar.

Producătorul rus de gaze Gazprom a anunțat anterior că va începe la 1 ianuarie livrările către Bulgaria via TurkStream cu volume de 3 miliarde de metri cubi de gaze. Noua rută ocolește conducta TransBalkan ce trece prin România și Ucraina, ceea ce înseamnă că Bulgartransgaz nu mai trebuie să plătească la Transgaz, operatorul sistemului de transport din România, taxe pentru transportul gazelor.

Anul trecut, Gazprom a livrat prin conducta TransBalkan aproape 3 miliarde de metri cubi de gaze către Grecia și 500.000 de metri cubi pentru Macedonia de Nord.

Malinov a precizat că gazoductul Transbalkan nu este în exploatare în prezent, dar a adăugat că conducta este făcută să poată transporta gaze și pe ruta de revers, aceasta putând livra gaze rusești din Bulgaria către România, Moldova și Ucraina, dacă există cerere.

Rusia construiește TurkStream ca un ansamblu de două conducte, fiecare cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi. Prima conductă are în vedere aprovizionarea Turciei, în timp ce a doua ar urma să plece din Bulgaria către Serbia și Ungaria.

Bulgaria speră să înceapă livrările către Serbia în luna mai și are în vedere finalizarea întregii extensii a TurkStream în Balcani și către Europa Centrală până la finalul anului. Contractul de construcție, în valoare de 1,1 miliarde de euro, a fost semnat în luna septembrie de către Bulgartransgaz cu un grup saudit pe numele său Arkud. Oficialii de la Sofia au denumit proiectul BulgarStream.

În ciuda faptului că Rusia și Ucraina au semnat un nou contract pe cinci ani privind aprovizionarea cu gaze naturale, volumele livrate pe această rută sunt așteptate să scadă de la 65 miliarde de metri cubi în 2020 la 40 miliarde de metri cubi în perioada 2021-2024.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.