Reteaua Corect

Romarm face afacerea anului cu Israel: Țara noastră va produce obuziere mobile avansate

Scris de newsreporter in 30 noiembrie 2023 la 11:43, in Business. 501 vizualizari Intra in discutie Taguriisrael, obuziere, românia, romarm shortlinkhttp://crct.ro/nChv

Israelienii de la Elbit Systems Ltd. (Elbit Systems) şi Romarm, prin subsidiara sa Uzina Automecanica Moreni (UAM), anunţă încheierea unui acord de cooperare între cele două companii, în domeniul producţiei de artilerie. Părţile vor înfiinţa Centrul Român de Artilerie, iar acordul de cooperare include producţia de obuziere mobile avansate Elbit Systems de 155 mm ATMOS, relatează Știripesurse.

”Elbit Systems Ltd. (Elbit Systems) şi CN Romarm S.A, prin subsidiara sa Uzina Automecanica Moreni S.A.(UAM), anunţă încheierea unui acord de cooperare între cele două companii, în domeniul producţiei de artilerie. Prin această colaborare, părţile vor înfiinţa Centrul Român de Artilerie, deschis la participare şi companiilor locale pentru a spori baza industriei interne, pentru a genera noi locuri de muncă şi pentru a stabili o bază solidă pentru producţia internă de artilerie din România. Acordul de cooperare include producţia de obuziere mobile avansate Elbit Systems de 155 mm ATMOS, inclusiv transferul de know-how pentru fabricare, producţie şi integrare cu obuzierele ATMOS. ROMARM şi UAM vor avea rolul de integratori de sistem pentru mai mult de 50% din totalul lucrărilor. Uzina de la Moreni va servi, de asemenea, ca furnizor local pe termen lung pentru suportul şi întreţinerea obuzierelor ATMOS”, anunţă companiile.

Partenerii iau în considerare implicarea altor companii româneşti potenţiale în centrul de excelenţă, inclusiv: ELMET International SRL, Bacău, un producător de cabluri electronice şi subsisteme mecanice; Compania de optică IOR Bucureşti, producător de optice militare şi civile; Simultec SRL, furnizor de simulatoare şi antrenori operaţionali şi tactici pentru apărare; Systematic, pentru furnizarea şi suportul Reţelei de Comunicaţii Tactice, software de Suport de Foc şi aplicaţii C4I.

Acest parteneriat va genera noi oportunităţi de angajare în România, susţinute de cererea în creştere pentru obuzierele de 155 mm ce vin din partea Armatei Române şi a altor ţări NATO şi UE.

„Elbit Systems, lider mondial în sisteme de tunuri de artilerie şi turele grele, şi-a dovedit modelul de afaceri prin implicarea de peste 25 de ani pe piaţa românească. Soluţia noastră de luptă poate fi dezvoltată în continuare de Romarm prin capacităţile de producţie ale UAM şi poate transforma România în centru de producţie de artilerie pentru întreaga regiune. Prin colaborarea cu Romarm, ne dorim să ne întărim poziţia de furnizor strategic nu numai pentru Forţele Terestre Române, ci şi pentru întreaga piaţă europeană", spune Udi Vered, General Manager, Elbit Systems Land.

Elbit Systems este o companie de apărare high-tech, specializată printre altetel şi în sisteme terestre şi de armament, inclusiv proiectarea, dezvoltarea, fabricarea şi integrarea Sistemelor de Tunuri de Artilerie Howitzer, Sisteme Mortar, Sisteme de Mortiere Controlate la Distanţă (RCWS), turele cu echipaj şi fără echipaj, modernizarea şi upgradeul tancurilor şi al vehiculelor de luptă, precum şi o gamă cuprinzătoare şi performantă de muniţii de precizie, soluţii de rachete şi sisteme de mobilitate, supravieţuire şi protecţie în luptă.

Elbit Systems activează în România de peste 27 de ani, deţinând două companii locale - ELMET, cel mai mare exportator de apărare din România, şi Simultec, Compania de Antrenament şi Simulatoare.

"UAM este o companie specializată în proiectarea, fabricarea şi întreţinerea vehiculelor blindate ce activează din 1958, cu peste 15.000 de vehicule livrate Ministerului Apărării din România, nordului sau sud-estului Africii. Prin Centrul Naţional de Întreţinere, UAM îşi propune să-şi extindă lista de produse şi noile tehnologii pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă regiunea. În acest sens, producţia de obuziere mobile avansate ATMOS împreună cu Sistemele ELBIT reprezintă o mare oportunitate", afirmă Corneliu Vişoianu, general manager, Uzina Automecanica Moreni (UAM).

Elbit Systems este o companie internaţională high-tech care derulează proiecte în domeniul apărării, securităţii şi în domeniul civil în întreaga lume.

Prin subsidiarele sale din toată lumea, Elbit Systems produce sisteme în domeniul aerospaţial, terestru, naval, precum sisteme de comandă-control, comunicaţii, computere, informaţii, supraveghere şi recunoaştere (C4ISR), avioane fără pilot, sisteme spaţiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date şi comunicaţii, sisteme radio şi cibernetice şi muniţii.

De asemenea, compania îşi concentrează eforturile pe modernizarea platformelor actuale, dezvoltând noi tehnologii pentru apărare, securitate naţională, aplicaţii civile, cât şi pe furnizarea de servicii de suport, inclusiv training şi sisteme de simulare.

Uzina Automecanica Moreni (UAM) este o companie cu peste 55 de ani de experienţă în domeniul proiectării, fabricării şi întreţinerii vehiculelor blindate şi a vehiculelor speciale atât pentru forţele sistemului naţional de apărare, cât şi pentru clienţi străini. În această perioadă, au fost fabricate peste 15.000 de unităţi de vehicule în diferite configuraţii. Compania se concentrează, de asemenea, pe dezvoltarea de noi tehnologii pentru aplicaţii de apărare şi civile, a investit deja peste 7 milioane de euro în ultimii 3 ani, iar pentru anul viitor va investi peste 4 milioane de euro.

”Astfel, se creează premisele pentru crearea unui "Centru de tehnologii avansate pentru mobilitate", în special pentru produsele de apărare”, arată compania.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.