Reteaua Corect

Romanii, pe primul loc in Europa la achitarea facturilor

Scris de Raluca Calin in 25 septembrie 2012 la 16:42, in Business. 222 vizualizari Intra in discutie Taguriachitare, achitare facturi, europa, facturi, primul loc, romanii shortlinkhttp://crct.ro/niaA

Romanii isi platesc la timp facturile. Suntem cei mai buni platnici comparativ cu alti europeni, 92,2 din totalul facturilor emise intr-un an pentru persoane fizice fiind achitate la termen, potrivit unui studiu prezentat marti de Georg Kovacs, directorul general al agentiei de colectare a creantelor EOS KSI.

Pe de alta parte, daca intarzie cu plata unei facturi, romanii nu o mai platesc deloc. La acest capitol suntem campioni detasati in Europa, sumele nerecuperabile reprezentand 11,4% din totalul facturilor emise pentru persoanele fizice.

“Romanii sunt foarte buni platnici, companiile au incercat sa isi pastreze doar clientii buni platnici, problema este ca, atunci cand intarzie cu o singura plata, lucrurile degenereaza si nu se mai achita nimic”, a declarat Kovacs.

Studiul a fost realizat in 10 state europene - Rusia, Romania, Bulgaria, Grecia, Slovacia, Polonia, Germania, Spania, Belgia si Marea Britanie.

Rusii sunt si ei buni platnici ai facturilor emise pentru persoane fizice, 90% din totalul facturilor sunt achitate la termen.

Explicatia EOS KSI este ca in Romania si Rusi, companiile sunt foarte atente cu solvabilitatea clientilor si le acorda termene de plata scurte.

Comparativ, numai 69,5% dintre greci achita facturile la timp, 71,9% dintre bulgari, 70,1% dintre spanioli, 72,4% dintre britanici. Chiar si germanii stau mai slab la acest capitol, cu un procentaj de 82,4%.

Companiile romanesti isi achita facturile la termen in proportie de 74,8%, un procentaj de asemenea mai ridicat comparativ cu majoritatea celorlalte state din Europa.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.