Reteaua Corect

Românii preferă vizita la bancă: 8 din 10 români apelează la interacţiunea cu un funcţionar

Scris de newsreporter in 22 ianuarie 2021 la 12:43, in Business. 416 vizualizari Intra in discutie Taguribanca, functionar bancar, romani shortlinkhttp://crct.ro/nxhg

8 din 10 români apelează la interacţiunea cu un funcţionar bancar pentru obţinerea unui credit, constituirea unui depozit sau deschiderea unui cont bancar, scrie ZF.

Majoritatea românilor optează pentru interacţiunea directă cu un funcţionar bancar atunci când intenţionează să obţină un credit sau să-şi deschidă un cont bancar, potrivit studiului - Digitalizarea sistemului bancar în percepţia românilor, realizat în luna decembrie 2020 de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi comandat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

Astfel, mai mult de jumătate dintre români (54%) aleg vizita la bancă ca fiind prima modalitate prin care accesează produsele şi serviciile bancare cel mai des, cea de a doua menţiune fiind telefonul (25%), în timp ce pentru obţinerea unui credit bancar, constituirea unui depozit şi pentru deschiderea unui cont bancar, românii preferă interacţiunea directă cu funcţionarul bancar în proporţie de 80%.

Datele studiului mai arată că doi din trei români (67%) utilizează produse şi servicii bancare de orice fel, precum conturi curente, carduri, credite, depozite şi efectuează plăţi, faţă de 58% cât a fost estimat gradul de incluziune financiară la nivelul anului 2017, în România.

În prezent, aproximativ 79% dintre utilizatorii de produse şi servicii bancare utilizează un cont current, inclusiv card de salariu.

Pe segmente de produse şi servicii bancare, 16% dintre români au un credit de nevoi personale, 11% au un credit imobiliar  în derulare, 36% deţin un card de credit (card de cumpărături), iar 7% dintre respondenţi au un Overdraft.

La capitolul economisire, 14% dintre participanţii la studiu au depozite bancare şi tot 14% au mizat pe conturile de economii. Un client poate utiliza simultan mai multe produse şi servicii bancare. 

Studiul relevă creşterea gradului de digitalizare comparativ cu anii trecuţi, acest trend fiind accelerat şi de măsurile de protecţie sanitară adoptate în perioada pandemiei.

Astfel, dintre utilizatorii de servicii financiare, 43% efectuează plăţi cu cardul la comercianţi (POS), 27% plătesc prin Internet/Mobile Banking, iar 61% dintre respondenţi au menţionat că retrag numerar de la bancomate (ATM).

Comportamentul de utilizare a cardurilor arată o reducere cu 30 de puncte procentuale a ponderii persoanelor care retrag numerar de la bancomat, comparativ cu situaţia de acum cinci ani. 14% dintre cei care utilizează aplicaţia de Mobile Banking o folosesc zilnic, la fel ca 10% dintre utilizatorii aplicaţiei de Internet Banking, smartphone-ul fiind cel mai utilizat aparat pentru accesarea serviciului Internet/Mobile Banking.

Analiza a fost realizată în luna decembrie 2020 pe un eşantion de 1.479 respondenţi adulţi, dintre care 1.158 sunt utilizatori de servicii bancare, eroarea maximă tolerată fiind de Ă/- 2,8%.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.