Reteaua Corect

Românii cheltuiesc cel mai puțin pentru un sejur. Care sunt cei mai cheltuitori europeni în vacanță

Scris de newsreporter in 03 septembrie 2019 la 11:30, in Business. 44 vizualizari Intra in discutie Tagurieuropeni, romani, sejur, vacanta shortlinkhttp://crct.ro/nuWi

Cetățenii statelor din Uniunea Europeană au cheltuit, în medie, 377 de euro pentru o vacanță, iar românii se află pe ultimul loc în acest clasament, cu o medie de 135 de euro alocaţi pentru un sejur, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat și citate de Hotnews.ro.

Cei mai cheltuitori europeni la capitolul vacanţe sunt cetățenii din Luxemburg, cu o medie de 769 de euro pentru o vacanţă, în anul 2017. Sunt urmați de austrieci, (641 de euro) şi de cei din Malta (633 euro).

La polul opus, cu cele mai mici cheltuieli pentru un sejur, sunt cei din Ungaria (161 de euro pentru o vacanţă, în anul 2017), Letonia (155 de euro), Bulgaria (153 de euro), iar pe ultimul loc al clasamentului se află România. Românii au cheltuit, în medie, 135 de euro în concediu.

Suma medie cheltuită pentru o noapte de cazare

Europenii au cheltuit, în medie, 377 de euro pentru fiecare sejur. În funcţie de destinaţie, au cheltuit, în medie, 223 de euro pentru o vacanță în țară şi 812 euro pentru un concediu în străinătate. Suma medie cheltuită pe noapte a fost de 75 de euro - 58 de euro, în medie, pentru fiecare noapte în cazul unei vacanțe în țară şi 97 de euro, în medie, pentru o noapte de cazare într-o vacanță în străinătate.
Pentru o noapte de cazare, românii au cheltuit, în medie, 35 de euro, nemaiaflându-se pe ultimul loc la acest capitol. Ei sunt devansați de cehi, care au cheltuit, în medie, 34 de euro pentru o noapte de cazare, în timp ce grecii au plătit 31 de euro pe noapte.

Cei mai cheltuitori sunt danezii, care au cheltuit, în medie, 162 de euro pentru fiecare noapte de cazare. Ei sunt urmați de austrieci - 132 de euro, de locuitorii din Malta - 128 de euro, din Irlanda - 112 euro, Luxemburg - 108 euro şi din Finlanda - 102 euro.

Românii deschid totul europenilor care preferă vacanțele în țară

De asemenea, datele Eurostat, citate de Agerpres, mai arată că în doar opt din cele 28 de state membre peste jumătate din cheltuielile totale pentru turism au fost făcute în destinaţii din interiorul ţării.

Lider în acest domeniu este România, unde 79% din cele 2,245 miliarde euro, cât reprezintă cheltuielile totale pentru turism, au fost făcute în destinaţii interne, urmată de Grecia (76%), Spania (66%), Franţa şi Portugalia (ambele cu 65%), Bulgaria şi Italia (ambele cu 64%).
În schimb, pentru majoritatea ţărilor din UE, cea mai mare parte din cheltuielile pentru turism au fost făcute în destinaţii din străinătate, pe primele locuri fiind locuitorii din Luxemburg (99%), Belgia (93%) şi Malta (92%), care au plătit în sejururi din străinătate peste 90% din cheltuielile totale pentru turism.

Articol preluat de pe HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.