Reteaua Corect

România va alimenta patru raioane din Republica Moldova cu apă potabilă

Scris de newsreporter in 11 noiembrie 2022 la 10:59, in Business. 371 vizualizari Intra in discutie Taguriapa, Republica Moldova, românia shortlinkhttp://crct.ro/nAri

Ministrul român al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, și ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, au semnat un protocol de amendare a Acordului dintre Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Chişinău privind reglementarea construirii unor apeducte, semnat la 20 mai 2021, scrie Agerpres, potrivit Știripesurse.

Cu acest prilej, ministrul Tanczos Barna a declarat că protocolul reprezintă un sprijin acordat de România pentru R. Moldova prin intermediul companiei ApaVital administrată de Consiliul Judeţean Iaşi.

”Ceea ce se întâmplă astăzi este o normalitate. Este o parte a unui sprijin acordat Republicii Moldova din partea statului român. Este în acelaşi timp un sprijin acordat într-o perioadă dificilă care este traversată şi de România şi de Moldova, dar în mod special de către Moldova. Dincolo de aceste probleme legate de apă potabilă, criza energetică afectează profund viaţa de zi cu zi a cetăţenilor din Republica Moldova şi noi avem obligaţia de a-i sprijini cu tot ce putem: cu energie electrică, cu gaze, cu lemn de foc, cu apă cu tot ce putem oferi din partea statului român” a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

În urma semnării protocolului de amendare de joi, vor fi 250.000 de beneficiari din raioanele Ungheni, Făleşti, Nisporeni şi raionul Glodeni din Republica Moldova ai proiectului ApaVital care vizează extinderea în ţara vecină a conductelor de alimentare cu apă potabilă din staţia de tratare Chiriţa.

”Practic este ultima procedură administrativă. Ne dorim ca ApaVital să ne furnizeze apă de înaltă calitate pentru patru regiuni din ţara noastră, unde accesul la apă reprezintă o problemă importantă pentru că resursele de apă sunt limitate. Tehnologia dar şi accesul pe care îl oferă compania ApaVital oferă posibilitatea de a avea apă de calitate şi servicii calitative” a spus Andrei Spînu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a spus că extinderea reţelelor de apă şi canalizare se află printre priorităţile instituţiei administrative.

”Deşi acest protocol de amendare a fost semnat astăzi, contractul de lucrări s-a semnat pe 24 ianuarie tot la Iaşi, tot în prezenţa domnului ministru Andrei Spînu. Pe noi ne bucură foarte mult că avem această posibilitate ca prin investiţiile statului român, prin compania ApaVital, să facem această investiţie care să fie în beneficiul locuitorilor din Republica Moldova şi ne dorim ca prin toate celelalte investiţii să sprijinim această relaţie bilaterală dintre România şi Republica Moldova” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.