Reteaua Corect

România ţine becul aprins cu perfuzii de energie din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria

Scris de newsreporter in 15 octombrie 2021 la 09:13, in Business. 326 vizualizari Intra in discutie TaguriBulgaria, cernavoda, energie, românia, serbia, ucraina, ungaria shortlinkhttp://crct.ro/nyzg

Cum am ajuns în această situaţie critică, de ce nu răspunde nimeni? România ţine becul aprins cu perfuzii de energie din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria. Joi, importul a fost cea mai mare sursă de acoperire a consumului intern. Doar 30% din capacitatea nominală a sistemului energetic local a pompat ieri energie în sistem, scrie ZF,

Cu un reactor deconectat din motive tehnice şi cu un vânt slab în Dobrogea, România a ţinut ieri becurile aprinse cu ajutorul energiei din Ucraina, Ungaria, Serbia şi Bulgaria, importul fiind cea mai importantă sursă de acoperire a consumului naţional. Întrebarea care dă fiori reci este ce se poate întâmpla dacă, în condiţii similare, apar noi defecţiuni la unităţile locale sau la cele ale vecinilor.

Ieri, în jurul orei 14:45, din cei 17.600 MW pe care România îi are pe hârtie în untăţi de producere a energiei, funcţionau numai 5.400 MW la un consum de 7.700 MW. Circa 750 MW veneau din Ucraina, aproape 700 MW veneau din Ungaria, circa 400 MW veneau de la sârbi şi 500 MW erau injectaţi de bulgari.

Cu un reactor de la Cernavodă care s-a oprit în mod neaşteptat în dimineaţa zilei de ieri şi cu un vânt slab, România a ţinut becul aprins, în prag de iarnă, cu perfuzii de energie de la vecinii săi. „Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanşării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Naţional. Nuclear­electrica va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unităţii 2 la SEN“, a precizat Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.