Reteaua Corect

România devine hub de electrocasnice

Scris de newsreporter in 20 februarie 2020 la 12:11, in Business. 497 vizualizari Intra in discutie Tagurielectrocasnice, hub, românia shortlinkhttp://crct.ro/nvHV

Investiţii de 200 mil. euro merg către patru fabrici ce vor angaja 2.000 de oameni. Piaţa locală atrage astfel investiţii cu o valoare adăugată mai mare pentru economie după ce primele decenii de capitalism au fost dedicate producţiei de textile în lohn, scrie Ziarul Financiar.

Producţia locală de electrocasnice a atras în ultimii doi ani patru investiţii importante - două de tip greenfield, o preluare a unei fa­brici deja existente şi o recon­ver­sie parţială - cu o valoare cumulată de circa 200 mil. euro, ce ar urma să angajeze 2.000 de oameni în momentul în care toate vor fi gata.

Este vorba de a doua fabrică a Arctic în România (singura deja inaugurată dintre cele patru), o investiţie a gigantului chinez Haier în producţia de frigidere, o nouă unitate de pro­ducţie de aspiratoare a nemţilor de la Kärcher şi o fabrică preluată recent de italienii de la De’Longhi.

Acestea se adăugă celor şase fabrici de produse finite şi una de componente deja exis­tente, astfel că după finalizarea noilor inves­tiţii numărul total al unităţilor de producţie va urca la 11.

În ceea ce priveşte noile pariuri investiţio­nale se remarcă două aspecte. Primul este faptul că pentru trei din patru investitori este vorba de o a doua unitate de producţie locală. Totodată, trei din patru fabrici vor primi sau au primit susţinere de la stat. Mai exact, din totalul de aproape 200 mil. euro alocaţi pentru investiţii, o treime reprezintă ajutor de la stat.

La polul opus, piaţa locală a pierdut o investiţie masivă în domeniu după ce nemţii de la Bosch au renunţat să mai construiască o fabrică de maşini de spălat pe care pariau peste 100 mil. euro şi pentru care ceruseră ajutor de stat ce le-a fost refuzat.

Motivele pentru care unii jucători aleg piaţa locală sunt variate. Un motiv este faptul că salariul este încă sub media din Vest şi chiar sub nivelul din regiune. Experienţa anterioară cu o altă fabrică locală este un atu. Ajută şi poziţia geografică a României şi faptul că este o oază de linişte pe o hartă geopolitică a lumii în schimbare.

Astfel, piaţa locală atrage investiţii cu o valoare adăugată mai mare pentru economie, după ce primele decenii de capitalism au fost dedicate producţiei de textile în lohn. Acestea din urmă plătesc salariul minim pe economie, pe când producţia de electrocasnice ridică nivelul.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.