Reteaua Corect

România, al patrulea cel mai mare crescător de oi din UE, aduce carne din Noua Zeelandă

România, al patrulea cel mai mare crescător de ovine şi caprine din UE, a importat carne de oaie de 3,5 mil. euro în 2017, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pe rafturile magazinelor din România regăsindu-se inclusiv carne de oaie din Noua Zeelandă, adusă de la circa 17.500 de kilometri distanţă, scrie Mediafax.

România, al patrulea cel mai mare crescător de ovine şi caprine din UE, a importat carne de oaie de 3,5 mil. euro în 2017, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), pe rafturile magazinelor din România regăsindu-se inclusiv carne de oaie din Noua Zeelandă, adusă de la circa 17.500 de kilometri distanţă.

Procesatorii şi comercianţii de carne, dar şi restaurantele româneşti, preferă să lucreze cu carne din import pentru că, spun ei, rasele de oi din România nu sunt specializate pe producţia de carne, ci pe producţia de miei şi lapte.

„Eu am căutat vara asta carne de oaie pentru mici şi nu am găsit în România. Ciobanii români taie oile primăvara şi toamna. Vara le lasă la păscut. Apoi, românii ţin oaia pentru miel şi lapte, nu sunt specializaţi pe creşterea oilor de carne. Magazinele preferă să lucreze cu carne de oaie din import pentru că e mai uşor de gestionat. Iau de unde găsesc calitate, cantitate şi preţ“, spune Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Românie de Carne (ARC) şi proprietarul grupului Cris-Tim.

România ocupă locul patru în topul celor mai mari crescători de ovine şi caprine din UE, după Regatul Unit, Spania şi Grecia, cu un efectiv de 11,5 milioane capete în 2017, potrivit INS, din care circa 10 milioane sunt ovine.

Businessul cu oi se bazează însă predo­minant pe export pentru că ro­mânii nu sunt obişnuiţi să consume regulat carne de oaie. În 2017, Româ­nia a exportat ovine şi caprine vii de 180,5 mil. euro şi carne de ovine şi caprine de peste 35 mil. euro, potrivit INS.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.