Reteaua Corect

Țările UE analizează o modalitate legală de a opri importurile de gaz natural lichefiat din Rusia

Scris de newsreporter in 01 aprilie 2023 la 11:30, in Business. 261 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB6R

Țările Uniunii Europene au convenit marți să caute o opțiune legală pentru a împiedica companiile rusești să trimită gaze naturale lichefiate în UE, prin împiedicarea firmelor rusești de a rezerva capacități de infrastructură, anunță tvpworld.com, citat de Știripesurse.

Miniștrii energiei din UE au sugerat că noile reglementări privind piața gazelor ar trebui să permită guvernelor să aibă posibilitatea de a împiedica temporar exportatorii de gaze din Rusia și Belarus să liciteze în avans pentru capacitatea infrastructurii necesare pentru transportul gazelor naturale lichefiate în Europa.

Propunerea face parte din poziția de negociere a acestor țări cu privire la noile norme ale UE privind piața gazelor naturale. Cu toate acestea, ea trebuie mai întâi negociată cu Parlamentul European - un proces care poate dura luni de zile.

Înlocuirea gazului natural cu GNL

UE, formată din 27 de țări, s-a angajat să renunțe la gazul rusesc ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina. Importurile europene de gaze naturale din Rusia prin conducte au scăzut de la invazie, dar importurile de GNL au crescut.

Viceministrul lituanian al energiei, Albinas Zananavičius, a declarat că propunerea ar evita o situație în care infrastructura de GNL, concepută pentru a ajuta țările să schimbe gazul rusesc cu altele alternative, ar fi de fapt folosită pentru a importa mai mult de la Moscova.

"Construiți infrastructura pentru a scăpa de furnizorul care v-a manipulat piețele [de gaze] și v-a creat mari dificultăți - și apoi acceptați același furnizor prin GNL? Este ceva în neregulă cu logica", a declarat ministrul pentru Reuters.

O modalitate de a lovi Rusia fără sancțiuni

Dacă va fi aprobată, propunerea ar oferi statelor membre o cale de a opri importurile de GNL din Rusia fără a recurge la sancțiuni - care sunt mai greu de aprobat din punct de vedere politic, deoarece necesită aprobarea unanimă a tuturor celor 27 de state membre ale UE.

Ungaria a declarat că nu poate susține poziția de negociere privind noua lege a UE privind piața gazelor naturale, care include, de asemenea, o serie de reguli noi pentru a integra mai multe gaze cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Comisarul european pentru energie, Kadri Simson, a îndemnat luna aceasta companiile europene să nu semneze noi contracte de GNL cu Rusia - o solicitare făcută și de ministrul spaniol al energiei, Teresa Ribera, către firmele din Spania.

Cu toate acestea, astfel de solicitări nu sunt obligatorii, deoarece gazul rusesc și GNL nu fac obiectul sancțiunilor UE.

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.