Reteaua Corect

Rezerva Federală a SUA, decizie care va genera efecte în lanț: crește dobânda cheie

Scris de newsreporter in 28 iulie 2022 la 09:06, in Business. 379 vizualizari Intra in discutie Taguridobanda cheie, rezerva federala, sua shortlinkhttp://crct.ro/nzVM

Rezerva Federală a SUA a majorat miercuri dobânda cheie cu 0,75 puncte procentuale, pentru temperarea celei mai ridicate inflaţii consemnată după anii 1980, fiind prevăzute noi creşteri ale costurilor de împrumut în pofida dovezilor de încetinire a avansului economic, relatează Reuters, potrivit Știripesurse.

”Inflaţia rămâne ridicată, reflectând dezechilibrele dintre cerere şi ofertă, legate de pandemie, preţurile mai mari ale alimentelor şi energiei şi presiunile generale ale preţurilor”, a arătat comitetul federal pentru piaţă deschisă, care a majorat dobânda de politică monetară la un interval de 2,25%-2,50%, într-un vot în unanimitate, informează News.ro.

Comitetul a adăugat că rămâne ”foarte atent” la riscurile inflaţioniste.

În timp ce creşterea numărului locurilor de muncă rămâne ”puternică”, oficialii au notat în noul comunicat privind politica monetară că ”indicatorii recenţi privind cheltuielile şi producţia au scăzut”, o recunoaştere a faptului că majorările agresive ale dobânzilor, efectuate din martie, încep să aibă impact.

După creşterea dobânzii de politică monetară cu 0,75 de puncte luna trecută şi a altor creşteri mai mici din mai şi martie, Fed a majorat în acest an dobânda cheie cu un total de 2,25 puncte procentuale, combătând inflaţia aflată la niverlul anilor 1980 cu o politică monetară aplicată în perioada respectivă.

Dobânde cheie se află în acest moment la un nivel cu impact economic neutru, consideră majoritatea oficialilor Fed, marcând practic sfârşitul eforturilor din era pandemiei de a încuraja cheltuielile populaţiei şi ale companiilor cu bani ieftini.

Dobânda se află la cel mai ridicat nivel al ciclului de majorări anterioare, efectuate de la sfârşitul lui 2015 şi până la sfârşitul lui 2018, un nivel la care a ajuns de această datp în doar 4 luni.

Comunicatul de miercuri al Fed oferă puţine indicii legate de paşii viitori ai băncii centrale, o decizie care va depinde în mare măsură dacă datele viitoare vor arăta că inflaţia începe să încetinească.

Cum datele recente arată că preţurile de consum vor creşte cu un ritm anual de 9%. Investitorii se aşteaptă ca banca centrală americană că mărească dobânda de politică monetară cu cel puţin o jumătate de punct procentuale, la şedinţa din septembrie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.