Reteaua Corect

Rezerva Federală din SUA, decizie ISTORICĂ: a fixat dobânzile spre zero

Scris de newsreporter in 17 septembrie 2020 la 09:55, in Business. 231 vizualizari Intra in discutie Taguridecizie istorica, dobanzi, dolar, fed shortlinkhttp://crct.ro/nwFU

Rezerva Federală (Fed) a SUA a lăsat, miercuri, dobânzile aproape de zero şi a promis că acestea vor rămâne aşa ani de zile, până când inflaţia va depăşi, ”o perioadă de timp”, într-o proporţie moderată, ţinta oficială a instituţiei, de 2%. Banca centrală a îmbunătăţit totodată estimările economice, anticipând un declin mai puţin accentual al PIB în acest an, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

Fed a anunţat acestă schimbaare de politică monetară luna trecută, obiectivul fiind compensarea anilor cu inflaţie scăzută şi susţinerea economiei să creeze locuri de muncă o perioadă cât mai lungă posibil. Doi membri ai consiliului de politică monetară au fost nemulţumiţi, unul că politica nu merge suficient de departe, iar altul că a mers prea departe, informează News.ro.

Fed a mai anunţat într-un comunicat că a început tranziţia politicii de la stabilizarea pieţelor finnciare la stimularea economiei.

Banca centrală va continua achiziţiile actuale de obligaţiuni  guvernamentale cel puţin la nivelul actual de 120 de miliarde de dolari pe lună, dar a descris obiectivul ca făcând parte din asigurarea unor condiţii financiare flexibile în viitor.

Noul coronavirus ”provoacă greutăţi umane şi economice extraordinare. Rezerva Federală este hotărâtă să utilizeze toate instrumentele aflate la dispoziţia sa pentru a susţine economia Statelor Unite în această perioadă dificilă”, arată comunicatul instituţiei.

Noile previziuni economice publicate împreună cu comunicatul arată că dobânzile vor rămâne neschimbate cel puţin până în 2023 şi că inflaţia nu va depăşi 2% în această perioadă.

Reprezentanţii Fed anticipează că economia americană se va contracta cu 3,7% în acrst an, cu mult sub scăderea de 6,5% prognozată în iunie. Rata şomajului, care în august a atins 8,4%, ar urma să scadă la 7,6% la sfârşitul acestui an.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.