Reteaua Corect

Revolut: 5 sfaturi pentru a face cumpărături online în siguranță și a evita fraudele

Scris de newsreporter in 09 octombrie 2019 la 10:58, in Business. 34 vizualizari Intra in discutie Taguricumparaturi online, frauda, sfaturi, siguranta shortlinkhttp://crct.ro/nv6e

La mijlocul lunii septembrie a intrat în vigoare directiva PSD2 (Payments Services Directive), care, printre altele, prevede securizarea tranzacțiilor online prin autentificarea în doi pași. Acest lucru are ca scop protejarea celor care efectuează tranzacții online de posibile fraude. Din păcate însă, niciun sistem de securitate nu este 100% infailibil, iar escrocii cibernetici caută în permanență modalități tot mai sofisticate pentru a-i frauda pe cei care efectuează tranzacții online, scrie startupcafe.ro.

Fintech-ul Revolut dă câteva sfaturi utilizatorilor pentru evitarea fraudelor la cumparaturile online:

1. Conturi și parole: fii ca agentul 007

 Nu îți dezvălui niciodată nimănui parola de la Internet banking și nici numărul unic de identificare (PIN). Nici măcar banca al cărei client ești nu îți va cere vreodată să dezvălui aceste informații. În plus, asigură-te în permanență că utilizezi canale online oficiale - website, aplicație etc. - pentru a-ți accesa contul și a împărtăși anumite informații cu terțe persoane. Nu ezita să contactezi banca sau furnizorul de servicii financiare pentru a solicita mai multe informații sau clarificări, în cazul în care ai neclarități.

2. Control: mai mult, mai bine

Îmbunătățește gradul de control asupra finanțe lor personale solicitând băncii să îți ofere detalii privind tranzacțiile financiare prin două canale de informare - de exemplu, prin alerte trimise prin SMS și email. De asemenea, pentru contul de online banking, folosește o adresă de email diferită de cea pe care o utilizezi pentru conturile de social media.

3. Informații împărtășite: mai bine nu

Păstrează informațiile personale pentru tine. Nu împărtăși niciodată pe Facebook sau pe alte rețele sociale informații precum numărul de telefon, data nașterii sau lucruri cum ar fi marca primei mașini deținute sau numele primului animal de companie. Dacă au acces la aceste date, escrocii cibernetici pot extrem de ușor să pretindă că ești tu și să utilizeze metode de fraudare cum ar fi schimbul de cartele SIM. Ei reușesc astfel să acceseze datele din telefonul tău și să fure parole și alte informații sensibile.

4. Actualizează-ți mereu conturile și fii vigilent

Actualizează-ți în permanență aplicațiile din telefon și fiecare dispozitiv la ultima versiune disponibilă. Astfel te asiguri că eviți o serie de disfuncționalități și beneficiezi de cel mai înalt nivel de siguranță. Fii în același timp foarte atent și vigilent cu dispozitivele tale mobile: în cazul în care constați că nu mai primești apeluri și mesaje, iar tu nu știi din ce motiv se întâmplă acest lucru, verifică imediat cu operatorul tău de date care sunt cauzele pentru a te asigura că nu ești victima unei schimbări de SIM.

5. Cardurile virtuale de unică folosință sunt ultima modă

Îmbunătățește gradul de siguranță folosind carduri virtuale de unică folosință, în special atunci când accesezi website-uri mai puțin cunoscute și în care nu ai mare încredere. Un astfel de card poate fi folosit o singură dată pentru o singură tranzacție online, urmând ca apoi să fie distrus, iar datele sale să fie regenerate. În acest mod este imposibil ca același card să fie folosit de mai multe ori și, prin urmare, răufăcătorii nu îți pot fura nici datele, nici banii. Revolut oferă un număr nelimitat de carduri de unică folosință pentru abonamentele Premium și Metal.

Revolut trimite notificări în timp real pentru orice plată efectuată, ceea ce le permite utilizatorilor să monitorizeze cheltuielile și tranzacțiile și să raporteze urgent orice neregulă constatată. În plus, fintech-ul tocmai a introdus serviciul de 3D Secure pentru toți utilizatorii săi. Cu 3DS, atunci când cineva efectuează o plată online, va primi o notificare de la Revolut prin care i se va solicita să se autentifice în cont și să confirme plata respectivă.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.