Reteaua Corect

Telenovela OUG 50 continua. Creditarea creste cel mai puternic in Bucuresti

Bancherii au depus la Camera Deputa­ti­lor o serie de amendamente la Ordonanta de Urgenta 50/2010, privind creditele populatiei, vizand in principal mentinerea costurilor creditelor, scrie Jurnalul National. De cealalta parte, Ziarul Financiar remarca faptul ca o buna parte din creditele de consum şi cele ipotecare s-au scumpit dupa implementarea ordonantei privind creditele pentru consumatori.

Din Gandul aflam cum incearca bancherii sa profite de imprumutul dat cu cardul de salariu. Astfel, in ultima perioada, bancile au majorat dobanzile la imprumuturile de tip descoperit de cont, preferate de romani deoarece sunt mult mai usor de obtinut. Dobanzile cerute de banci la descoperitul de cont (overdraft) au inceput sa se scumpeasca in plina vara. Astfel, in iulie, romanii care au apelat la o asemenea linie de credit au platit dobanzi cu 0,41% mai mari fata de iunie, la fel ca şi cei care aveau deja in derulare asemenea credite

De asemenea, Ziarul Financiar arata ca dobanda anuala efectiva medie la creditele de consum in lei a urcat in iulie cu peste un punct procentual, pana la 18,9%, dupa ce in luna anterioara inregistrase un alt salt cu o jumatate de punct. In paralel, imprumuturile pentru locuinte in euro s-au scumpit cu peste 1,6 puncte in iulie, dobanda anuala efectiva urcand astfel la 7,2%, maximul ultimelor zece luni.

Chiar si in aceste conditii insa, creditarea a avansat in primele opt luni din acest an cu 7,9 mld. lei, atingand un nivel de 209,1 mld. lei, informeaza Financiarul. In Bucuresti, rata creditarii s-a majorat cu 8,75%, de doua ori mai repede decat media pe tara.

Jurnalul National scrie despre noile cai prin care Asociatia Romana a Bancilor (ARB) incearca sa lupte impotriva OUG 50. Astfel, bancherii au depus la Camera Deputa­ti­lor o serie de amendamente. Printre solicitarile acestora se regaseste propunerea ca bancile sa aiba dreptul de a pastra cos­tul total al creditului pentru con­­tractele in curs, iar comisio­a­ne­le sa poata fi regrupate sau re­de­nu­mite, astfel incat costul total al creditului sa ramana constant. Tot­odata, bancile cer sa aiba dreptul de a majora marja do­ban­zii in ca­­zul contractelor cu do­banda va­ria­­bila.

I.S.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.