Reteaua Corect

Revista presei: Cursul valutar si Bugetul pe 2011 in centrul atentiei

Presa de joi 2 decembrie scrie despre presiunile la care leul va fi supus in urmatorul an, in vreme ce reducerile din bugetul pe 2011, stabilit de Cabinetul Boc, sunt analizate mai in detaliu.

Sursa imagine: sxc.hu

O noua criza politica, derapajele bugetare, dar si turbulentele din zona euro ar putea fi principalele amenintari la adresa monedei nationale, scrie Adevarul. Ziarul citeaza analisti care considera ca anul acesta leul se va mentine la un curs de aproximativ 4,3 lei, in vreme ce prima jumatate din 2011 va aduce, cel mai probabil, o depreciere pana la 4,4 lei.

Romania Libera abordeaza subiectul cursului valutar mai mult din perspectiva evolutiei euro la nivel international. Moneda europeana s-a depreciat sub pragul de 1,3 dolari pe unitate pentru prima oara de la jumatatea lunii septembrie, in pofida incercarilor liderilor europeni de a calma pietele. Investitorii nu mai au incredere ca statele isi vor plati datoriile, dobanzile cerute de acestia pentru obligatiunile Spaniei, Italiei si Belgiei atingand un nivel istoric de la infiintarea zonei euro. Cei mai pesimisti experti financiari spun ca temerile privind defaultul statelor s-ar putea extinde in curand in Japonia si Statele Unite.

Ziarul Financiar scrie ca Guvernul a cuprins in proiectul de buget pentru 2011 o reducere de 1,2 mld. lei (285,7 mil. euro) la capitolul asigurari sociale si ajutoare pentru familii si copii, inainte de a anunta cum vor modifica legile de acordare a acestora. Cotidianul a realizat si o lista cu principalele reduceri bugetare de anul viitor. Astfel, aflam ca cea mai mare economie, de 7,8 mld. lei, se va face dupa taierea bugetului alocat cheltuielilor salariale cu bugetarii, concomitent cu o reducere a numarului acestora.

Financiarul se concentreaza astazi pe valurile de retrageri bancare din 2010, firmele si oamenii de rand deopotriva, lichidandu-si conturile. Astfel, la finalul lunii septembrie, atat nu­ma­rul deponentilor persoane fizice, 15,7 milioane de oameni, cat si cel al deponen­tilor persoane juridice, 939.000 de socie­tati, au atins nivelurile minime din ultimele 21 de luni. In primele noua luni ale anului, valoarea depozitelor facute de populatie s-a diminuat cu 7,8 mld. lei, in vreme ce firmele au retras din banci 10,7 mld. lei.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.