Reteaua Corect

Cu cat au crescut preturile dupa marirea TVA

Scris de Ionut Sisu in 12 august 2010 la 12:22, in Business, Revista Presei. 263 vizualizari Intra in discutie Taguriimpozite, majorare tva, taxe, TVA shortlinkhttp://crct.ro/n4Qv

Majorarea taxei pe valoare adaugata (TVA) de la 19 la 24% a facut ca rata anuala a inflatiei sa urce de la 4,38% in iunie, la 7,14% luna trecuta. Ziarele de astazi abordeaza diferit aceste noi date publicate de INS. Astfel, Financiarul fiind este cel mai acid, considerand Guvernul exclusiv responsabil de aceasta crestere, in vreme ce Ziarul Financiar scrie ca evolutia a fost de fapt mai buna decat estimarile initiale.

Daca majoritatea ziarelor s-au limitat la a prezenta si comenta doar datele INS privind cresterea inflatiei, Financiarul s-a folosit de acestea pentru a crea doar o parte a unui tablou sumbru al economiei romanesti. Ziarul mai adauga faptul ca si investitiile straine directe au scazut cu 29%, la 1,838 miliarde de euro, ca urmare a reducerii de aproape trei ori a valorii creditelor intra grup. Potrivit ziaristilor de la Financiarul, datele publicate ieri de INS si BNR arata care sunt consecintele instabilitatii fiscale si a lipsei unei strategii coerente de iesire din recesiunea economica.

De cealalta parte, Ziarul Financiar spune ca preturile s-au majorat cu 2,6% in iulie, sub media estimarilor de 2,9% indicata de analisti.  Potrivit acestora, rata inflatiei a produs o surpriza pozi­tiva in iulie, cres­terea TVA suprapunandu-se peste scaderea puterii de cumparare a consuma­to­rilor, astfel ca agentii economici nu au trans­ferat in totalitate socul ma­jorarii TVA asupra clientilor.

Adevarul scrie ca aplicarea TVA la utilitati se va vedea in costurile caselor chiar daca statul a mentinut preturile gazelor si curentului electric. Astfel, facturile pe luna iulie, emise in august, vor fi mai mari fata de cele pe iunie cu 4,2% la gaze si curent, cu 5,3% la apa si salubritate si cu 4,7% pentru telefon.

Gandul si Evenimentul Zilei s-au limitat la a prezenta topul produselor care au inregistrat cele mai mari cresteri de pret. Pe primul loc sunt tigarile, care s-au scumpit cu 27% in sapte luni, sau 9,4% in ultima luna.

I.S.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.