Reteaua Corect

Retsos: Sectorul turismului din Grecia ar urma să se redreseze în vara anului viitor

Scris de newsreporter in 31 decembrie 2020 la 10:32, in Business. 631 vizualizari Intra in discutie Tagurigrecia, restos, turism, vara shortlinkhttp://crct.ro/nxaO

Sectorul turismului din Grecia ar urma să se redreseze în vara anului viitor, în urma scăderii dramatice în acest an a veniturilor, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a estimat Yannis Retsos, şeful Confederaţiei Elene de Turism (SETE), transmite Reuters, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

Modul în care evoluează sectorul turismului este crucial pentru Grecia, care în 2018 a finalizat al treilea pachet de asistenţă financiară, după un deceniu în care s-a confruntat cu criza datoriilor suverane.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul acesta la 4 miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale, a declarat Yannis Retsos.

Autorităţile de la Atena se aşteaptă la un declin al economiei de aproximativ 10% în 2020, urmat de o redresare în semestrul doi din 2021.

"Trebuie să aşteptăm semestrul doi din 2021 pentru a vedea o redresare a turismului. Orice vom vedea din mai va fi o surpriză extrem de plăcută", a spus Retsos la postul elen de radio.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrală a Greciei, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 76% în primele zece luni din acest an.

Grecia, ţară care a înregistrat doar aproximativ 4.672 de decese din cauza coronavirusului la o populaţie de 11 milioane de locuitori, a demarat la începutul verii o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, în ideea de a-i linişti atât pe potenţialii vizitatori, cât şi pe grecii care se temeau de o relansare a pandemiei, odată cu revenirea turiştilor.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.