Reteaua Corect

Reproșuri din industria alimentară pentru Guvern

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) – SINDALIMENTA solicită Guvernului să ia măsuri rapide pentru sancționarea fermă a speculanților, pentru protejarea producătorilor autohtoni, a angajaţilor din industria alimentară şi a populaţiei, relatează Știripesurse.ro.

„Avem produse de strictă necesitate ale căror prețuri au crescut nejustificat. Prețul materiei prime, cu exceptia carnii de porc încă nu a crescut, producătorii produc alimente la același preț, iar prețurile la poarta fabricii sunt la fel ca acum o lună de zile. Dacă aceste creșteri apar în anumite magazine, acestea sunt cauzate pe de o parte comerciantului, iar pe de altă parte, acestor interlopi care profită de situație și împotriva cărora statul român nu a luat nicio măsură şi nici nu arată că ar fi interesat să ia”, se arată într-un comunicat al președintelui SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu.

Există pericolul ca pe fondul crizei medicale, la nivel mondial să se înregistreze o scădere a producţiilor agricole, iar acest lucru va avea ca efect scumpirea tuturor produselor Agricole, deci şi a importurilor. Tocmai de aceea, fermierii trebuie sprijiniţi în această perioadă. După mai bine de o săptămână de când Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) – SINDALIMENTA cere guvernului plafonarea preţurilor la energia electric, termică, carburanţi şi apă, în sfârşit acesta a reuşit să înţeleagă necesitatea acestei măsuri, iar duminică seara, prin Ordonanţa militară 4 a pus-o în practică. Poate, într-un final, va pricepe şi ministrul Agriculturii că se impune şi plafonarea preţurilor la produsele alimentare”, mai transmite federația.

Vezi si: Ordonanța militară nr. 4 s-a publicat în Monitorul Oficial: nu toate măsurile intră în vigoare azi

El atrage atenția că „susţinerea industriei alimentare autohtone trebuie să fie trecută pe lista de priorităţi a guvernului, pentru că ea trebuie să lucreze la capacitate maximă în aceasta perioadă. Din păcate, măsurile luate demonstrează că acest lucru nu îl interesează nici pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, nici pe premierul Victor Orban”.

SINDALIMENTA a solicitat Guvernului adoptarea, în regim de urgenţă, a unor măsuri precum:

  • Eliminarea taxelor şi impozitelor pentru societăţile din industria alimentară pe o perioadă de 6 luni;
  • Scutirea de la plata taxelor pe salariu pentru o perioadă de 6 luni în cazul angajaţiilor din industria alimentară.
  • Stoparea exporturilor de materie primă pentru industria alimentară şi încurajarea importurilor pentru acest sector;
  • Sprijinirea sectorului de procesare a cărnii prin acordarea de subvenţii pentru procesare;

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA) – SINDALIMENTA solicită guvernului adoptarea, în regim de urgenţă, a unui plan de măsuri care să asigure creşterea performanţelor sectorului zootehnic de creştere a porcilor, asta şi în contextul în care România a pierdut, începând cu data de 23 martie, statutul de ţară liberă de pestă porcina clasică. Deşi efectele acestei decizii sunt dezastruoase pentru sectorul de industrializare a cărnii de porc, practic producătorii autohtoni au fost eliminaţi de pe piaţa externă, guvernul a ales să ascundă această măsură opiniei publice. În condiţiile în care din 2017 toate autorităţile responsabile din România nu au luat nicio măsură pentru a evita decizia de suspendare a statutului de ţară liberă de pestă pocină, măcar acum trebuie adoptate rapid măsuri pentru sprijinirea acestui sector.

Federația mai transmite că Guvernul trebuie să adopte rapid un plan de măsuri pentru sprijinirea legumicultorilor care în perioada imediat următoare vor începe să apară în pieţe cu produse româneşti.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.