Reteaua Corect

Reorganizarea Ministerului Finanțelor: Apare o nouă direcție în ANAF

Scris de newsreporter in 21 ianuarie 2022 la 12:23, in Business. 416 vizualizari Intra in discutie Tagurianaf, directie, nou, Școala de fiscalitate shortlinkhttp://crct.ro/nz2y

Proiectul de reorganizare al Finanțelor postat vineri pe site-ul instituției confirmă trecerea Direcției de Soluționare a Contestațiilor la Ministerul Finanțelor (măsură care va ajuta mult mediul de afaceri), dar și separarea Vămii de ANAF. Proiectul de reorganizarea mai cuprinde înființarea unei noi structuri în cadrul ANAF, respectiv Școala de fiscalitate, care să funcționeze la nivel de direcție, scrie HotNews.

Ce schimbări majore sunt incluse în document:
  • preluarea activității de soluționare a contestațiilor formulate împotriva titlurilor de creanță, precum si a altor acte administrativ-fiscale emise de organul central fiscal, preluarea posturilor si personalului aferent acesteia de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili si direcțiile generale regionale ale finanțelor publice la Ministerul Finanț\u0013elor;
  • stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finan\u0013elor la 2001 posturi exclusiv demnitarii
  • înființarea a două posturi de secretar de stat \u0013ținând seama de necesitatea coordonării desfășurării la nivelul ministerului a unor activităț\u0013i suplimentare.
  • Înființ\u0013area Serviciului coordonarea și monitorizarea implementării componentei Ministerului Finanțelor din PNRR. Componenta MF din PNRR - Componenta 8 - Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii - cuprinde un număr de 5 reforme și 8 investi\u0013ii, cu un buget total de 371,8 mil. euro.
  • stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenției si structurile subordonate la 22.244, inclusiv presedintele, vicepresedinții si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.
  • înființarea unei noi structuri în cadrul ANAF, respectiv Școala de fiscalitate, care să funcționeze la nivel de direcție. Modificarea se va realiza cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat ANAF și în fondurile alocate.

Vezi aici proiectul integral.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.