Reteaua Corect

Rectificarea bugetară se aprobă mâine în Guvern

Scris de newsreporter in 16 noiembrie 2022 la 12:24, in Business. 298 vizualizari Intra in discutie Taguriciuca, guvern, joi, rectifiare bugetară shortlinkhttp://crct.ro/nAsV

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că nu există premise să vedem o intrare a României în recesiune, el precizând că Guvernul a finalizat a doua rectificare bugetară din acest an, iar ea va fi adoptată joi, scrie G4Media.ro.

„Ieri am avut o analiză pe noua rectificare bugetară, care va fi și ultima din acest an. Discutăm despre o rectificare bugetară de aproximativ 500 de milioane de lei. Am asigurat redistribuirea banilor astfel încât la nivel fiecărui minister să se asigure îndeplinirea tuturor angajamentelor din proiectele europene și pentru asigurarea tuturor drepturilor salariale și a ajutoarelor sociale. Avem totodată în atenție aspectele legate de asigurarea fondurilor nedesare pentru compensarea efectelor secetei în agricultură. Sunt date care ne bucură pe toți pentru că am reușit în această situație destul de complicată să avem creștere economică”, a precizat premierul.

Ciucă a afirmat că instituțiile europene de evaluare situează România și în trimestrul 3 pe primele locuri la creștere economică, iar evaluările pentru anul viitor, în contextul în care există temeri de recesiune, sunt ca economia românească să se mențină pe creștere, deși nu foarte mare.

„Dar nu avem premise să vedem o intrare în recesiune. Dar depindem foarte mult de contextul economic și de partenerii economici”, a precizat el.

„Este cât se poate de clar că aceste probleme vor afecta și economia românească și așa că avem nevoie de prudență și echilibru și să sprijinim investițiile. Anul acesta am reușit să ne menținem într-o evoluție economică pozitivă datorită acestor investiții care au continuat să intre în economia românească și să folosească oportunitățile de business pe care le oferă țara noastră”, a spus premierul.

Ciucă a afirmat că Guvernul va continua să sprijine și să acorde încredere sectorului de business și de investiții. „Avem astfel instrumente ca să păstrăm și protejăm și să mărim locurile de muncă și să asigurăm creșterea salariilor și a pensiilor, astfel încât cetățenii să nu sufere întru totul efectele inflației care a depășit 16%”, a precizat el.

Ciucă a spus că Guvernul va discuta, miercuri, în ședință, o ordonanță de urgență prin care asigură Ministerului Agriculturii granturi în valoare de până la 500.000 euro. „Ele asigură sprijinul necesar operatorilor din industria de morărit, a uleiurilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă. Valoarea totală este de 200 de milioane de euro”, a spus el.

Rectificarea bugetară va fi adoptată într-o ședință de guvern care va avea loc mâine, la ora 11, în funcție de finalizarea procedurilor, a conchis premierul.

G4Media.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.