Reteaua Corect

Intrarea Romaniei in recesiune, confirmata de datele trimestriale publicate miercuri de INS

Produsul Intern Brut in trimestrul I din 2012 a fost in termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV din 2011, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica, confirmand astfel cifrele prezentate in luna martie.

Sursa imagine: puterea.ro.jpg

Potrivit comunicatului postat miercuri pe site-ul Institutului National de Statistica, PIB-ul pentru trimestrul I 2012 a fost de 145,0756 miliarde lei preturi curente, in scadere  in termeni reali  cu 0,1% fata de trimestrul IV 2011, dar in crestere in termeni reali  cu 0,3% fata de trimestrul I din 2011. Intrucat si in trimestrul IV de anul trecut PIB s-a contractat cu 0,2% ca serie ajustata sezonier fata de perioada iulie-septembrie, economia este considerata in recesiune tehnica, situatie care reflecta doua trimestre consecutive de scadere fata de trimestrul anterior.

Sectoarele care au tras in sus cel mai puternic economia au fost agricultura, silvicultura si pescuitul (crestere de 4,2%), urmate de informatii si comunicatii (2,6%).  Reduceri  mai  importante  ale  volumului de  activitate s-au  inregistrat in schimb in administratia publica si aparare, asigurari sociale din sistemul public, invatamant, sanatate si asistenta sociala (-5,8%) si activitati profesionale,  stiintifice si  tehnice,  activitati  de  servicii  administrative si  activitati de  servicii  suport (-5,0%).

Un efect negativ asupra PIB l-a avut exportul net ca urmare a reducerii mai accentuate a volumului exporturilor de bunuri si servicii (-2,9%) comparativ cu cea a volumului importurilor (-1,2%), mai noteaza comunicatul INS.

Produsul intern brut pentru trimestrul I 2012 – date provizorii (2) va fi publicat prin comunicat de presa in data de 4 iulie 2012. Date comparative cu celelalte state membre ale Uniunii Europene se pot obtine din comunicatul de presa al Eurostat care va fi publicat miercuri pe site-ul institutiei

1.

Romania a reintrat tehnic in recesiune. Ce spun analistii

Publicat in 15 Mai 2012 la 10:32

Produsul Intern Brut in trimestrul I din 2012 a fost in termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV din 2011, releva estimarile prezentate marti de Institutul National de Statistica. Desi scaderea este mai mica decat cea la care se asteptau analistii, ea marcheaza reintrarea Romaniei in recesiune.

2.

PIB-ul zonei euro si al UE a ramas stabil in trimestrul I din 2012, anunta Eurostat

Publicat in 06 iunie 2012 la 13:03

Produsul intern brut al zonei euro si al Uniunii Europene a ramas stabil in trimestrul I al acestui an, inregistrand –0,1 si, respectiv, +0,1 comparativ cu acceasi perioada a anului trecut, se arata intr-un cominicat publicat miercuri de Oficiul European de Statistica, Eurostat.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.