Reteaua Corect

Realitatea crudă a cifrelor: judeţele de top din industrie au cea mai mare rată de infectări

Scris de newsreporter in 24 noiembrie 2020 la 11:44, in Business. 347 vizualizari Intra in discutie Taguriindustrie, infectări, judete, top shortlinkhttp://crct.ro/nwZG

Judeţele Cluj, Ilfov şi Braşov sunt în top cinci după numărul de angajaţi, dar şi la numărul de infectări, scrie Ziarul Financiar.

Harta judeţelor cu cele mai mari rate de infectare la mia de locuitori se supra­pu­ne peste cea a zonelor cu activitate eco­no­mică crescută, acolo unde sunt fa­brici, iar oamenii circulă zilnic dinspre ca­să, spre locul de muncă, rezultă din datele analizate de ZF.

Exemple sunt judeţele Cluj, Braşov şi Ilfov, acolo unde indicele de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori, acestea având şi cel mai mare număr de anga­jaţi. Corelaţia merge însă şi mai jos în clasamentul celor mai mari judeţe după numărul de angajaţi, zone din prima parte a clasamentului după numărul de angajaţi, precum Constanţa, Sibiu, Argeş sau Iaşi, având de asemenea un indice mare de infectare.

În România, la începutul lunii octombrie, existau 71 de focare de COVID-19 în cadrul agenţilor economici, din datele autorităţilor. Una dintre cele mai mari probleme în ceea ce priveşte riscul de îmbolnăvire o reprezintă transportul în comun, tocmai de aceea mai multe companii industriale au pus la dispoziţia anga­ja­ţi­lor mijloace de transport pentru a reduce riscul infectării.

„Problemele majore sunt în fabrici, judeţele care au fabrici sau care au activitate industrială de manufactură, unde nu poţi practica telemunca. Problema nu e cazul în sine, ci carantinarea celorlalţi“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al Terapia, cel mai mare producător de medicamente, cu o fabrică la Cluj.

Terapia are 900 de angajaţi, cărora le-a pus la dispo­ziţie autobuze dedicate pentru a-i aduce la serviciu.

Totodată, companii precum Antibiotice Iaşi şi Synevo sunt alte două exemple de firme care au preferat să investească în transportul propriu cu autobuze care să aducă oamenii la serviciu pentru a evita să intre în contact cu persoane din mijloacele de transport în comun.

„Cea mai mare parte a angajaţilor vin din afara oraşului Chiajna, din Bucureşti. Au mijloace de transport pe care le-am pus la dispoziţie în anumite locuri ale oraşului pe care ei le pot folosi“, a spus Laurenţiu Luca, directorul general al Synevo România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.