Reteaua Corect

Ratingul Transgaz rămâne BBB minus cu perspectivă stabilă (Fitch)

Scris de newsreporter in 09 iulie 2020 la 10:50, in Business. 327 vizualizari Intra in discutie TaguriBBB minus, Fitch, rating, transgaz shortlinkhttp://crct.ro/nwlC

Fitch Ratings a confirmat la "BBB minus" ratingul pe termen lung atribuit companiei româneşti SNTGN Ttrasgaz SA, cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, relatează Știripesurse.ro.

Ratingul atribuit Transgaz reflectă în principal modelul său de afaceri solid, ca operator şi concesionar al sistemului naţional de transport al gazelor din România, precum şi aşteptările agenţiei privind o contracţie progresivă a afacerii sale de tranzit internaţional de gaze, derivată din rutele tradiţionale.

Ratingul este sprijinit de reglementările naţionale pentru transportul gazelor naturale şi de aşteptările Fitch că o actuală investiţie semnificativă, legată de gazoductul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA), va fi adăugată la baza de active reglementate a Transgaz, sprijinind viitoarele câştiguri. Profilul financiar al Transgaz este solid, cu o poziţie limitată a datoriei nete la finalul lui 2019.

Fitch continuă să evalueze reglementarea transmisiei în România ca fiind destul de transparentă şi, prin urmare, sprijină ratingul Transgaz.

Pe termen mediu spre lung, agenţia estimează că fluxurile de numerar de pe urma activităţilor profitabile de tranzit de gaze de la graniţa cu Ucraina la cea cu Bulgaria să se contracteze gradual cu peste 60%, reflectând expirarea actualelor contracte de "expediţie sau de plată".

Modelul de afaceri al Transgaz este destul de rezistent la pandemia de coronavirus (COVID-19) şi la şocul economic provocat de aceasta, datorită procentului dominant în profitul operaţional (EBITDA) al transportului de gaze şi al nivelului consumului intern de gaze, în special în industriile chimice.

Fitch nu estimează o întârziere semnificativă a investiţiilor legată de pandemie şi niciun impact major legat de creanţele nerecuperabile sau creanţele comerciale.

Acţionarul majoritar al Transgaz este statul român (rating "BBB minus", cu perspectivă negativă) cu o participaţie de 59%. Guvernul supervizează activităţile Transgaz în mod operaţional şi strategic iar Fitch apreciază că nivelul controlului este solid.
Totuşi, agenţia nu se aşteaptă la sprijin financiar pentru Transgaz şi vede sprijinul acordat companiei ca slab.

Ratingul companiei ar putea fi revizuit în creştere în urma reducerii volatilităţii fluxului de numerar şi ar putea fi retrogradat în urma unor schimbări nefavorabile ale reglementării gazelor în România, a revizuirii negative a aşteptărilor pentru fluxurile internaţionale de tranzit de gaze, a retrogradării ratingului României sub nivelul "BB plus".

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.