Reteaua Corect

Rata şomajului în Spania a atins 14,4% în primul trimestru din 2020

Scris de newsreporter in 28 aprilie 2020 la 11:51, in Business. 330 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, somaj, SPANIA shortlinkhttp://crct.ro/nw0M

Rata şomajului în Spania a urcat la 14,4% în primul trimestru din 2020, ca rezultat al restricţiilor impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INE) publicate marţi, transmite Reuters potrivit Agerpres, preluat de Știripesurse.ro.

În trimestrul patru din 2019, rata şomajului era de 13,8%, iar analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o creştere de până la 15,6% în perioada ianuarie-martie 2020.

Datele publicate marţi sunt parţiale, deoarece restricţiile impuse pentru oprirea răspândirii epidemiei au fost impuse în data de 14 martie, iar cea mai mare parte a studiului făcut în rândul gospodăriilor privind şomajul era deja efectuat până la această dată, a precizat INE.

Studiul reflectă dispariţia a numai 285.600 de locuri de muncă în primul trimestru din 2020, dar, conform datelor din sistemul asigurărilor sociale, doar în martie au fost pierdute aproape 900.000 de slujbe.

Potrivit datelor din sistemul asigurărilor sociale, de la începutul lunii aprilie, 898.822 de spanioli şi-au pierdut locurile de muncă de la impunerea restricţiilor, inclusiv aproximativ 550.000 angajaţi temporari. Cele mai afectate sectoare au fost turismul şi construcţiile.

Economia spaniolă, dependentă de turism, s-ar putea contracta cu până la 12,4% în 2020, dacă măsurile de izolare, menite să oprească răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), durează 12 săptămâni, a estimat luna aceasta Banca Centrală, care se aşteaptă anul viitor la o creştere a PIB-ului de cel puţin 5,5%.

Perturbările suferite de economie au fost, ca şi în alte ţări, "de o severitate considerabilă", deşi încă există un grad ridicat de incertitudine, în funcţie de diversele scenarii legate de durata restricţiilor, apreciază Banca Spaniei.

Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut şi fiind responsabil pentru 13,5% dintre locurile de muncă.

Banca Centrală avertizează că sectorul turismului va fi în mod special afectat de pandemie: "Contribuţia ridicată a turismului la PIB şi la piaţa forţei de muncă, în contextul în care aceste sectoare suferă în mod disproporţionat de pe urma consecinţelor pandemiei, contribuie la înrăutăţirea perspectivelor economiei spaniole".

În cel mai sever scenariu, rata şomajului ar ajunge la 21,7% în 2020, urmând să se atenueze la 19,9% în 2021.

Cu 229.422 de cazuri de COVID-19 confirmate, Spania este, după SUA, a două ţară cea mai afectată de pandemie şi a treia raportat la numărul deceselor, după SUA şi Italia, înregistrând până în prezent 23.521 de decese.

Știirpesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.