Reteaua Corect

Rata creditelor restante a ajuns la minimul din ultimii 10 ani

Scris de newsreporter in 25 iulie 2019 la 11:51, in Business. 308 vizualizari Intra in discutie Taguri10 ani, 2009, credite restante, iunie, minim, rata, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nuLl

Volumul creditelor restante s-a redus la finele lunii iunie cu 11,2% faţă de perioada similară a anului trecut, la 7,4 miliarde lei, ajungând la minimul din octombrie 2009, pe fondul majorării veniturilor populaţiei, al nivelului redus al costurilor reale de finanţare şi ameliorării percepţiei de risc investiţional, scrie Ziarul Financiar.

Raportat la luna mai, volumul restanţelor s-a diminuat cu 4,2%.

”Rata creditelor restante s-a diminuat de la 3% în mai la 2,8% în iunie (minimul din ultimii 10 ani), cu următoarea distribuţie: 2.8% la RON şi 2.9% la valută”, a comentat Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

Potrivit datelor BNR, creditele restante în lei se ridică la 4,83 miliarde lei, în scădere cu 2,1% faţă de mai, iar cele în valută, exrpimate în lei, la 2,57 miliarde lei, în scădere cu aproape 8%. Ponderea majoritară a restanţelor în lei este explicată de preferinţa româ­nilor din ultimii ani, dar şi a băncilor, pentru creditele acordate în monedă locală.

Totalul creditelor în lei era de 173 miliarde lei în iunie, din care împrumuturile luate de populaţie erau de 101 miliarde lei, iar cele în valută totalizau 89 miliarde lei, segmentul deţinut de popuţie fiind de 36 miliarde lei.

Din totalul raportat de BNR la nivel naţional, bucureştenii aveau la sfârşitul lunii iunie credite în lei de 61,9 milliarde lei şi credite în valută de 43,6 miliarde lei. Din acestea, cele restante ajungeau la 1,8 miliarde lei, respectiv 1,05 miliarde lei la cele în valută.

Creditarea privată (pentru populaţie şi companii) a început anul 2019 cu dreptul, iar în mai a marcat o creştere de 7,7%, până la 257,5 miliarde de lei. Spre comparaţie, ritmul mediu de creştere pe tot anul 2018 s-a situat la 6,6%, potrivitt datelor BNR.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.