Reteaua Corect

Rata creditelor neperformante a urcat la 4,38%

Scris de newsreporter in 12 august 2020 la 10:21, in Business. 346 vizualizari Intra in discutie TaguriBNR, credit, credit neperformant shortlinkhttp://crct.ro/nwvt

Datele Băncii Naționale a României (BNR) indică creșterea soldului creditului neguvernamental în iunie (după ajustările din aprilie și mai), evoluție influențată de ameliorarea percepției de risc și de mix-ul relaxat (fără precedent) de politici economice în implementare (inclusiv nivelul redus al costurilor reale de finanțare și lansarea programului IMM Invest), se arată în raportul de analiză asupra evoluţiei pieţei bancare realizat de către Andrei Rădulescu, de la Banca Transilvania, scrie Hotnews.ro.

Pe de altă parte, începe să se simtă riscul în creştere: rata creditelor neperformante a urcat la 4,38% la finalul primului semestru, scrie Norel Moise pe blogul personal. Atenţie, aceasta în condiţiile în care avem legislaţia care a permis amânarea plăţii ratelor!

Conform BNR activele totale ale sectorului bancar au crescut cu 4.7% trimestru/trimestru și cu 14.7% an/an la 518.4 miliarde RON (107.4 miliarde EUR) în T1 2020 (nivel record). Evoluția a fost determinată de nivelul redus al costurilor reale de finanțare, continuarea fluxurilor investiționale și programului Prima Casă, precum și de politicile fiscal-bugetare și de venituri relaxate.

Pe de altă parte, profitul net agregat s-a ajustat cu 8.9% an/an la 1.65 miliarde RON anualizat în T1, evoluție influențată de incidența pandemiei și consecințele acestui șoc. Indicatorii ROE și ROA s-au situat la 11.68%, respectiv 1.27% în T1 2020, în scădere de la 12.32%, respectiv 1.35% în T4 2019. Pe de altă parte, indicatorul de solvabilitate a crescut de la 20% în T4 2019 la 20.25% în T1 2020.

Conform prognozelor actualizate soldul creditului neguvernamental ar putea crește cu un ritm mediu anual de 4.7% în intervalul 2020-2022.
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.