Reteaua Corect

Putin îngroapă economia Rusiei: Cum s-a prăbușit după începerea invaziei din Ucraina

Scris de newsreporter in 07 august 2022 la 09:34, in Business. 299 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, invazie, rusia, sanctiuni, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzYN

Efectele invaziei ordonate de Putin în Ucraina încep să se vadă pregnant în economia Rusiei, care merge spre colaps. Un raport al Băncii Centrale europene publicat recent arată că exporturile Kremlinului se prăbușesc pe fondul sancțiunilor occidentale, iar cele mai afectate domenii sunt cel petrolier, al gazelor naturale și al cerealelor, relatează Ziare.com.

Perturbările legate de războiul din Ucraina ale producției și comerțului cu energie și mărfuri alimentare au stârnit îngrijorări mari cu privire la securitatea globală ale acestor sectoare cheie, potrivit ECB.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, transporturile săptămânale de petrol ale Moscovei au scăzut cu 15% la sfârșitul lunii martie 2022, comparativ cu nivelul din anul precedent.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

Această scădere a fost deosebit de pronunțată pentru exporturile Rusiei în Statele Unite (-60%) și în Uniunea Europeană (-35%). S-a observat că prețul petrolului rusesc Ural a scăzut de la începutul războiului și se vinde în prezent cu o reducere mare față de petrolul Brent (-30%).

Rusia a încercat să-și schimbe fluxurile de petrol, după pierderea piețelor din SUAMarea Britanie și Europa, reușind să crească exporturile către China cu 11% și India cu 14%, în luna iunie 2022, față de 6% și 2% înainte de război.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

Exporturile de gaze naturale ale Rusiei către UE au fost, de asemenea, reduse semnificativ, scăzând cu 35% în iunie față de nivelul din 2021. Fluxurile de gaze din Rusia au încetat către Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Lituania, Țările de Jos și Polonia, iar reduceri mari au fost către Austria, Cehia, Franța, Germania, Italia și Slovacia.

Ca urmare, importurile totale ale UE din Rusia, în ultima săptămână din iunie, au scăzut cu 65% față de 2021.

Și în cazul exporturilor de cereale Rusia, Moscova și-a redus masiv valorile, astfel că la sfârșitul lunii iunie, acestea s-au situat cu 40% sub nivelul anului precedent, pe fondul direcționării lor și spre alte țări precum Egipt și Turcia.

În plus și importurile Rusiei au scăzut semnificativ de la începutul războiului, în special din țări care au anunțat sancțiuni împotriva Moscovei. Datele vamale arată că exporturile către Rusia s-au diminuat foarte mult.

Țară cu 1 milion de români suferă din cauza lui Putin: Cea mai mare criză din ultimii 38 de ani

Scăderea importurilor Rusiei din mai 2022 este pronunțată din SUA (-85%), zona euro (-45%), comparativ cu 2021. Dar și valorile din state care nu impus sancțiuni au coborât și ele sub cota din 2021, spre exemplu, importurile din China au scăzut cu 23%.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.