Reteaua Corect

PSD `l-a prins` pe Florin Cîțu: Doar 0,012% dintre firmele din programul IMM Invest au primit credit

Scris de newsreporter in 18 Mai 2020 la 09:09, in Business. 370 vizualizari Intra in discutie Taguri12, credit, firme, Florin Citu, imm invest, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nw6m

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, critică faptul că doar 12 companii dintre cele 96.000 care au aplicat pentru a primi credite în cadrul programului IMM Invest au primit efectiv finanţarea garantată de stat, el afirmând că ”eşecul” cu privire la acest program este legat de faptul că băncile preferă să finanţeze împrumuturile făcute de stat, nu de micile companii, potrivit news.ro, potrivit Știripesurse.ro.

”În perioada 20.04, de când a pornit cu greu IMM Invest şi până pe 14 mai la ora 11, doar 12 companii din 96.000 câte s-au înscris în programul IMM Invest au primit credite. 12 înseamnă 0,012%. Nu putem da vina pe nebancabilitatea IMM-urlor româneşti, cum am auzit diverse mesaje ale diverşilor purtători de mesaje ale puterii”, a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă.

Acesta susţine că o explicaţie este legată de faptul că băncile preferă să împrumute statul despre care oficialul PSD susşţen că se împrumută ”cu o viteză aiuritoare şi la dobânzi mari”

”Nu au cu companiile româneşri să fie 0,012 la sută bancabile. Este imposibil şi asta arată că, pe lângă faptul că este doar un poştaş Guvernul, trimiţând dosarele către bănci, este şi un poştaş incompetent. Nu am văzut nicio comunicate a domnului Cîţu, care altfel este foarte vocal, în ce stadiu sunt protocoalele încheiate cu cele 22 de bănci la care se apelează pentru acest program. Eşecul cred că are şi o altă explicaţie: dl Cîţu se împrumută cu o viteză aiuritoare şi la dobânzi mari ceea ce face ca băncile, credem noi, să nu fie interesate să finanţeze companiile atâta timp cât au cel mai bun client cu putinţă şi anume statul. Putem fi contrazişi în cazul IMM Invest că statul este cel care garantează, dar una este performanţa pentru a credita microîntreprinderile şi IMM-urile şi alta este performanţa când împrumuţi statul. Este un eşec, 12 din 96.000”, a adăugat reprezentantul PSD.

Romşcanu consideră, de asemenea, că ultimele cifre privind creşterea economică sunt legate tot de guvernarea PSD.

”Asta este moştenirea pe care a lăsat-o PSD şi din păcate la acest lucru nu face referire nimeni. (...) Încă economia a funcţionat şi au fost cifrele PSD cele care au arătat această performanţă din primul trimestru. (...) Deci greaua moştenire, cu ghilimele, este cea lăsată de 2,45 lăsată de PSD”, a mai declarat Romaşcanu.

În plus, reprezentantul PSD susţine că 903.870 de copii nu au acces la învăţământul online, conform unui studiu IRES, nu 250.000 cât a estimat Guvernul.

În acest context, Romaşcanu a reiterat faptul că PSD are în lucru trei moţiuni simple care urmează să fie depuse împotriva miniştrilor de Interne, Marcel Vela, Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi Educaţiei, Monica Anisie.

În ceea ce priveşte eventuala depunere a unei moţiuni de cenzură, reprezentantul PSD spune că aceasta va fi pregătită.

”Da, o moţiune de cenzură se va pregăti, decizia politică este, cel puţin în acest moment, să nu depunem cât timp există stare de alertă, pentru a nu pune în pericol actul de guvernare pe această perioadă, dar dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost, cum se dovedeşte a fi, probabil că o să o depunem, va trebui să negociem şi cu alte forţe politice din Parlament, noi fiind minoritari şi o sî v edem ce o să se întâmple”, a adăugat Lucian Romaşcanu.

 

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.