Reteaua Corect

Profitul Zentiva a urcat cu 40%

Scris de newsreporter in 28 februarie 2021 la 11:19, in Business. 282 vizualizari Intra in discutie Taguri2020, 40%, profit, zentiva shortlinkhttp://crct.ro/nxsg

Producătorul de medicamente Zentiva a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 602,32 milioane lei, mai mare cu 8% faţă de 2019, în timp ce profitul net a urcat cu 40%, la 61,3 milioane lei, potrivit rezultatelor raportate BVB, relatează Știripesurse.

În 2019, compania a avut o cifră de afaceri de 559 milioane lei şi un profit net de 43,75 milioane lei, conform News.ro.

"Zentiva raportează preliminar pe anul 2020 o cifră de afaceri de 602 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, şi un profit net de 61,3 milioane lei, în creştere faţă de perioada anterioară cu 40,1%, în principal pe fondul impactului favorabil al modificărilor legislative legate de introducerea taxei diferenţiate de clawback şi indexarea preţurilor pentru produsele decontate de stat cât şi din îmbunătăţirea randamentului operaţional, atât în sectorul comercial, cât şi în cel de producţie", arată compania.

Zentiva are o capitalizare de 2,02 miliarde lei şi este deţinută de Zentiva Group din Cehia.

Sicomed Bucureşti a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti. Începând cu data de 24 ianuarie 2006, societatea şi-a schimbat denumirea din Sicomed SA în Zentiva. În martie 2009 Sanofi Aventis a achiziţionat 97% din acţiunile Zentiva NV, compania mamă.

La sfârşitul lunii octombrie 2016, Grupul Sanofi a anunţat, după o analiză a tuturor opţiunilor disponibile, iniţierea procesului de separare a diviziei sale de medicamente generice din Europa. Zentiva SA a fost inclusă începând cu această dată în acest proces de separare, proces care a fost finalizat la 30 septembrie 2018, când Advent International NV a achiziţionat divizia de medicamente generice din Europa a Grupului Sanofi.

Grupul european Zentiva este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Are o echipă de peste 4.700 de angajaţi şi o reţea de locaţii de producţie, inclusiv fabricile de top din Praga, Bucureşti şi Ankleshwar. Fabrica din România functionează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa.

În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripţie de pe plan local, în volume vândute.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.