Reteaua Corect

Profitul H&M a scăzut peste aşteptări în perioada septembrie-noiembrie

Scris de newsreporter in 28 ianuarie 2023 la 12:07, in Business. 277 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO9

Profitul retailerului suedez H&M a scăzut peste aşteptări în perioada septembrie-noiembrie, afectat de încrederea redusă a consumatorilor în economie şi de creşterea costurilor care nu a fost transferată integral în preţuri, transmite Reuters, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Profitul operaţional al perioadei raportate, care este trimestrul patru fiscal pentru H&M, al doilea mare comerciant de modă din lume, a fost de numai 821 de milioane de coroane (79,7 milioane dolari), faţă de 6,26 miliarde de coroane cu un an în urmă şi o estimare medie a analiştilor intervievaţi de firma Refinitiv, de 3,67 miliarde de coroane.

H&M, care a raportat deja că vânzările au stagnat în trimestrul patru fiscal, a mai anunţat că vânzările din perioada 1 decembrie-25 ianuarie, începutul primului trimestru fiscal, au urcat cu 5% în monede locale.

“Profitul mai mic în trimestrul patru în comparaţie cu acelaşi trimestru din anul precedent este explicat în principal de factorii externi negativi, pierderea profitului operaţional anterior din Rusia şi costul unic al programului eficienţă a costurilor”, a spus compania într-un comunicat.

Impactul părăsirii Rusiei, costurile mai mari cu materiile prime, transportul şi energia, efectele de conversie a monedei şi costurile de restructurare au totalizat aproximativ 5 miliarde de coroane, a declarat directorul general Helena Helmersson.

”În loc să transferăm costul total către clienţii noştri, am ales să ne consolidăm şi mai mult poziţia pe piaţă”, a spus ea.

H&M a lansat în septembrie un program de reducere a costurilor cu 2 miliarde de coroane anual, economiile din concedieri şi alte măsuri fiind estimate să înceapă să apară din a doua jumătate a anului 2023.

Grupul a semnalat în noiembrie că va reduce aproximativ 1.500 de locuri de muncă şi va rezerva un cost de restructurare de aproximativ 800 de milioane de coroane în trimestrul patru, pentru acest program.

Anul trecut, H&M a anunţat că părăseşte Rusia din cauza invaziei din Ucraina.

H&M a propus un dividend pentru 2022 de 6,50 coroane pe acţiune, neschimbat faţă de anul precedent, în conformitate cu aşteptările.

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.