Reteaua Corect

Problemele din China îngenunchează Tesla

Scris de newsreporter in 23 iunie 2022 la 09:12, in Business. 267 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, elon musk, tesla shortlinkhttp://crct.ro/nzM1

Noi fabrici de automobile ale Tesla Inc. (TSLA.O) din Texas şi Berlin "pierd miliarde de dolari" în timp ce se străduiesc să crească producţia din cauza lipsei de baterii şi a problemelor portuare din China, a declarat directorul executiv Elon Musk, într-un interviu publicat miercuri, potrivit Reuters, citat de Știripesurse.

”Atât fabrica din Berlin, cât şi cea din Austin sunt nişte furnale gigantice de bani în acest moment. Este într-adevăr ca un răget uriaş, care este sunetul banilor în flăcări", a declarat Musk, într-un interviu divizat în trei părţi, ultima fiind publicată miercuri, informează News.ro.

Musk a declarat că fabrica Tesla din Texas produce un număr "minuscul" de maşini din cauza provocărilor legate de creşterea producţiei noilor sale baterii "4680" şi pentru că uneltele pentru fabricarea bateriilor sale convenţionale 2170 sunt "blocate în port în China".

"Toate acestea se vor rezolva foarte repede, dar necesită multă atenţie", a spus el.

Musk a precizat că fabrica sa din Berlin se află într-o "poziţie puţin mai bună", deoarece a început cu utilizarea bateriilor tradiţionale 2170 pentru maşinile construite acolo.

Elon Musk a mai afirmat că opririle legate de COVID-19 din Shanghai "au fost foarte, foarte dificile".

Oprirea a afectat producţia de automobile nu numai la fabrica Tesla din Shanghai, ci şi la fabrica sa din California, care foloseşte unele piese pentru vehicule fabricate în China, a spus el.

Tesla plănuieşte să suspende cea mai mare parte a producţiei la uzina sa din Shanghai în primele două săptămâni din iulie pentru a lucra la o modernizare a sitului în vederea creşterii producţiei, potrivit unui memorandum intern consultat de Reuters.

"Ultimii doi ani au fost un coşmar absolut de întreruperi ale lanţului de aprovizionare, un lucru după altul, şi încă nu am ieşit din el", a mai clarat Musk.

Preocuparea covârşitoare a Tesla, a spus el, este "cum menţinem fabricile în funcţiune astfel încât să putem plăti oamenii şi să nu dăm faliment?".

Musk a declarat la începutul acestei luni că are o "senzaţie super proastă" în legătură cu economia şi că firma trebuie să reducă personalul cu aproximativ 10% şi să "întrerupă toate angajările la nivel mondial".

La începutul acestei săptămâni, el a spus că o reducere de 10% a personalului salariat la Tesla va avea loc pe parcursul a trei luni.

La începutul acestui an, Tesla a început producţia la fabricile din Berlin şi Texas, ambele fiind esenţiale pentru ambiţiile de creştere ale celui mai important producător de automobile electrice.

Musk a declarat că se aşteaptă ca Tesla să înceapă producţia camionetelor sale electrice Cybertruck, care a fost amânată, la mijlocul anului 2023.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.