Reteaua Corect

Premieră în România: Un transportator din Bihor a învins ANAF în instanță pe problema diurnei

Scris de newsreporter in 04 decembrie 2021 la 11:54, in Business. 432 vizualizari Intra in discutie Tagurianaf, diurna, instanta, românia, sofer, tir shortlinkhttp://crct.ro/nyOd

Un transportator din Bihor a obținut în instanță anularea unei decizii a ANAF de impozitare retroactivă a diurnelor acordate șoferilor plecați în curse internaționale, scrie Bihorjust.ro. Fiscul obligase compania Vimatra să achite peste 5,8 milioane de lei drept impozit pentru diurnele plătite timp de trei ani, relatează Știripesurse.

În timp ce firma considerase acești bani în afara salariului, deci neimpozabili, ANAF i-a socotit ca făcând parte din venitul salarial. După doi ani de procese, societatea a obținut o hotărâre definitivă de anulare a deciziei de impunere.

Decizia de impunere a fost atacată în justiție pe două căi. Primul proces a fost deschis în 2018, la Curtea de Apel Oradea, pentru suspendarea executării silite a deciziei.
”A fost nevoie să facem asta pentru că legislația spune că ANAF poate să înceapă executarea imediat, nu trebuie să aștepte să se ajungă la instanță”, a explicat, pentru BihorJust, Alexandru Nicula, juristul firmei.

Potrivit acestuia: Din câte știm noi, este prima hotărâre din țară în care Înalta Curte de Casație și Justiție arată că diurna nu face parte din salariu.

”Trebuie să știe toate firmele de transport că se poate câștiga un proces în cazul deciziilor de impunere pentru diurne, dar în anumite condiții – adică actele să fie bine întocmite, iar managementul să fie implicat și pe partea juridică”, a spus el.

Citește mai departe pe Bihorjust.ro.

HotNews.ro a scris în decursul acestui an despre faptul că ANAF a reîncadrat diurna ca venit salariat și a început să se uite pe ultimii 5 ani la transportatori, lucru anormal spus clar chiar de Camera Consultanților Fiscali. Transportatorii chiar au protestat pe această temă în fața Guvernului. Între timp, în Parlament se află un proiect de lege care prevede amnistie și corectarea acestei situații pentru a nu se mai repeta.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.