Reteaua Corect

Preţurile producţiei industriale au crescut în august cu 5,9%

Scris de newsreporter in 02 octombrie 2018 la 11:05, in Business. 270 vizualizari Intra in discutie Taguriaugust, crestere, pret, productie industriala shortlinkhttp://crct.ro/ntnC

În luna august 2018, comparativ cu luna august 2017, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 5,9%, potrivit datelor transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de Ziarul Financiar.

În luna august 2018, comparativ cu luna august 2017, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 5,9%, potrivit datelor transmise marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia s-a produs ca urmare a majorării cu 5,95% a preţurilor de pe piaţa internă şi cu 5,71% a celor pe piaţa externă, se menţioneză într-un comunicat de presă al INS.

În plus, în luna august 2018, preţurile producţiei industriale pe total, piaţa internă şi piaţa externă, au crescut cu 0,6% faţă de luna iulie 2018, în condiţiile în care preţurile de pe piaţa internă au crescut cu 1,02%, iar cele pe piaţa externă cu 0,04%.

Cel mai mult au crescut preţurile din industria energetică, atât de la an la an, cu 14,17%, cât şi de la lună la lună, cu 2,56%. Acestea au fost urmate de cele din industria bunurilor intermediare, de 6,43%, de la an la an, şi de 0,21% de la lună la lună.

În schimb, preţurile din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, după o creştere de 2,46% în august 2018 faţă de august 2017, au scăzut cu 0,56% faţă de iulie 2018.

De asemenea, bunurile din industria bunurilor de uz curent au crescut cu 2,22% de la an la an şi cu 0,04% de la lună la lună, iar cele ale bunurilor de capital cu 1,45% de la an la an şi cu 0,03% de la lună la lună.

 

În august 2018 faţă de august 2017, cel mai mult au crescut preţurile din fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, cu 35,33%, urmate de cele din extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, cu 118,28%.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, cu peste 10% au mai crescut, în această ordine, preţurile din: fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (12,88%); industria metalurgică (11,05%); alte activităţi extractive (10,9%); repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor (10,73%).

Alte creşteri importante, de peste 5%, au fost pentru preţurile din: fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice (6,47%); fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice (6,46%); captarea, tratarea şi distribuţia apei (5,6%); alte activităţi industriale n.c.a. (5,6%); prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei (fabricarea articolelor din paie şi din alte materiale vegetale împletite; 5,31%); producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (5,3%); fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (5,06%); fabricarea altor produse din minerale nemetalice (5,02%).

În schimb, preţurile fabricarea altor mijloace de transport au fost singurele preţuri din industrie care au scăzut de la an la an, cu 2,56%, având o scădere şi de la lună la lună, de 0,22%.

De asemenea, faţă de luna precedentă, în august, preţurile au scăzut cu mai puţin de 0,5% în: fabricarea băuturilor; tăbăcirea şi finisarea pieilor (fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie, harnaşamentelor şi încălţămintei; prepararea şi vopsirea blănurilor); industria metalurgică; industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii; fabricarea de mobilă; alte activităţi industriale; industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii.

În schimb, în august faţă de iulie, cel mai mult au crescut preţurile din: extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (5,11%); producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (3,35%); activităţi de servicii anexe extracţiei (2,71%); fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (1,26%).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.