Reteaua Corect

Preţurile petrolului au închis vineri în creştere cu peste 5%

Scris de newsreporter in 05 noiembrie 2022 la 12:30, in Business. 294 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nApB

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere cu peste 5%, pe fondul incertitudinii privind viitoarele creşteri ale dobânzii de referinţă de către Rezerva Federală (Fed) a SUA, în timp ce au fost susţinute de apropierea intrării în vigoare a interzicerii de către Uniunea Europeană a petrolului rusesc şi de posibilitatea ca China să reducă unele restricţii legate de Covid, transmite Reuters, citat de Agerpres. Deşi temerile de recesiune globală au plafonat câştigurile, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 3,99 dolari, la 98,57 dolari pe baril, având un câştig săptămânal de 2,9%. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 2,96 doalari, sau cu 5%, la 92,61 dolari pe baril, rezultând un câştig săptămânal de 4,7%, conform Știripesurse.

China îşi menţine restricţiile stricte privind Covid-19, după ce cazurile au crescut joi la cel mai mare nivel din august, dar un fost oficial chinez implicat în controlul bolilor a declarat că vor avea loc în curând schimbări substanţiale ale politicii ţării privind Covid-19. Pieţele de valori din China au fost susţinute săptămâna aceasta de zvonurile privind încetarea măsurilor stricte, în ciuda lipsei oricăror modificări anunţate.

Cu toate acestea, semnalele despre creşterile ratelor dobânzii din SUA au făcut ca creşterea preţurilor petrolului să încetinească.

Un raport de vineri al Departamentului Muncii din SUA privind salariile non-agricole a arătat o creştere a ratei şomajului la 3,7% luna trecută, de la 3,5% în septembrie, sugerând o oarecare temperare a condiţiilor de pe piaţa muncii, care ar putea permite Fed creşteri mai mici ale dobânzilor.

Preşedintele Rezervei Federale din Richmond, Thomas Barkin, a declarat vineri că este gata să acţioneze mai ”deliberativ” având în vedere ritmul viitoarelor creşteri ale ratelor dobânzilor din SUA, dar a spus că acestea ar putea continua să crească pentru mai mult timp şi până la un punct final mai ridicat decât se aştepta anterior.

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.