Reteaua Corect

Preţurile alimentelor se întorc în „era TVA 24%”

Scris de newsreporter in 21 noiembrie 2017 la 12:39, in Business. 370 vizualizari Intra in discutie Tagurialimente, cos, era tva 24%, lapte, pret, reducere, TVA shortlinkhttp://crct.ro/nrQL

Un coş cu 20 de produse selectate de ZF costa înainte de reducerea TVA în iunie 2015 la alimente în jur de 130-135 de lei. După reducerea TVA de la 24% la 9%, preţul aceluiaşi coş s-a redus cu circa 15%, însă acum multe dintre produse au revenit la nivelul de dinainte de 1 iunie 2015, arată o analiză a Zarului Financiar.

Preţul unui coş cu 20 de produse precum lapte, carne, condimente, băuturi sau cafea a crescut în perioada iunie 2016-noiembrie 2017 cu rate cuprinse între 3% şi 13,5%, arată indexul alimentar ZF, care a luat în considerare magazinele Carrefour Online, Cora Drive şi eMag, care are deschis un supermarket online în parteneriat cu Mega Image. Astfel, preţurile alimentelor se întorc la nivelul dinainte de reducerea TVA la alimente şi băuturi de la 24% la 9% începând din 1 iunie 2015. De exemplu, preţul unui litru de lapte Napolact (1,5% grăsime) era în aprilie 2015, adică înainte de reducerea TVA, 4,78 de lei în magazinele online, iar ieri pe site-ul magazinului online Cora acelaşi produs costa 4,74 lei. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul laptelui Zuzu. De exemplu, în aprilie 2015 un litru de lapte Zuzu (1,5% grăsime) costa de la 4 lei la aproape 5 lei, iar în prezent preţul acestui produs se situează în jurul valorii de 4,5 lei , după ce odată cu reducerea TVA la alimente scăzuse chiar şi la 3,5 lei, conform indexului ZF. Numai în ultimul an, preţul laptelui a avansat chiar şi cu mai bine de 10%. Indexul ZF nu are pretenţia de a fi un indicator statistic, este o cercetare simplă realizată lunar cu mijloace jurnalistice şi are la bază doar informaţii disponibile pe site-urile magazinelor care vând şi online. Indexul nu ia în considerare promoţiile sau fluctuaţiile de preţ pentru anumite alimente.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.