Reteaua Corect

Prețurile alimentelor au BUBUIT în pandemie: SCUMPIRILE sunt de 30% la nivel mondial

Scris de newsreporter in 06 august 2021 la 08:41, in Business. 420 vizualizari Intra in discutie Taguri30%, alimente, crestere, mondial, pret, scumpiri shortlinkhttp://crct.ro/nyen

Prețurile globale ale mărfurilor alimentare au scăzut în iulie pentru a doua lună la rând, antrenate de cereale, ulei vegetal și produse lactate, a declarat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Organizației Națiunilor Unite (FAO), relatează Știripesurse.

Indicele FAO urmărește prețurile internaționale ale celor mai tranzacționate produse alimentare.

Indicele a avut în medie 123,0 puncte în iulie 2021, în scădere cu 1,2% față de iunie, dar cu 31,0% mai mare decât nivelul din aceeași perioadă a anului trecut, scrie Mediafax.

"Scăderea din iulie a reflectat scăderea prețurilor la cereale, produse lactate și uleiuri vegetale, care a compensat cu mult creșterea cotațiilor de carne și zahăr pentru a doua lună consecutivă", a spus organizația.

Indicele FAO al prețurilor la cereale a avut în medie 125,5 puncte în iulie, în scădere cu 3,0% față de iunie, dar cu 29,6% peste valoarea din iulie 2020. Prețurile internaționale ale porumbului au scăzut cu 6,0 la sută de la o lună la alta, datorită randamentelor mai bune decât prognozele din Argentina și a perspectivelor de producție îmbunătățite în Statele Unite ale Americii.

„Prețurile de export la orz și sorg au scăzut, de asemenea, în luna iulie, cu 6,4 la sută și respectiv cu 5,3 la sută, reflectând în principal cererea de import mai slabă”, se arată în raport.

Spre deosebire de acestea, cotațiile de grâu au crescut în iulie, crescând cu 1,8% până la cel mai înalt nivel de la mijlocul anului 2014, determinate de îngrijorarea continuă asupra condițiilor de cultură din America de Nord, unde seceta persistentă a afectat și producția de grâu dur din Canada și grâul de primăvară în Statele Unite ale Americii.

Prețurile internaționale ale orezului și-au accelerat scăderea în iulie pentru a atinge minimele pe doi ani.

Potrivit raportului, indicele FAO al prețurilor la lactate a avut în medie 116,5 puncte în iulie, în scădere cu 2,8% față de iunie, pentru a doua lună consecutivă, după 12 luni de creșteri continue. Cu toate acestea, indicele a rămas cu 14,5 la sută peste luna corespunzătoare de anul trecut.

Indicele FAO al prețului uleiului vegetal a avut în medie 155,4 puncte în iulie, scăzând cu 1,4%, pentru a doua lună consecutiv, la un nivel minim de cinci luni.

Raportul adaugă că indicele FAO al prețului zahărului a avut în medie 109,6 puncte în iulie, în creștere cu 1,7% față de iunie, marcând a patra creștere lunară consecutivă și cel mai înalt nivel din martie 2017.

Creșterea cotațiilor internaționale ale zahărului a fost în mare parte legatî de incertitudinile cu privire la impactul înghețurilor recente asupra culturilor din Brazilia, cel mai mare exportator de zahăr din lume, deja afectat negativ de secetă.

„Prețurile mai mari ale țițeiului, care tind să-i determine pe producătorii din Brazilia să redirecționeze mai multă trestie de zahăr către producția de etanol, au dat un impuls suplimentar cotațiilor mondiale ale zahărului.

Potrivit raportului, indicele FAO al prețului cărnii a avut în medie 110,3 puncte în iulie, în creștere marginală față de iunie, plasând indicele cu 19,6 la sută peste luna corespunzătoare de anul trecut.

În iulie, cotațiile pentru carnea de pasăre au crescut cel mai mult, în baza creșterii importurilor din Asia de Est. Prețurile cărnii de vită s-au apeciat și ele, reflectând reducerile de livrări din marile regiuni producătoare și a creșterea importurilor, în special în China. Prețurile cărnii de porc au scăzut ca urmare a reducerii importurilor din China, în ciuda evoluțiilor negative din Germania, unde pesta porcină africană a apărut în unele ferme.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.