Reteaua Corect

Preţul petrolului se apropie de cele mai mari creşteri din ultimii 10 ani

Scris de newsreporter in 30 martie 2019 la 11:56, in Business. 631 vizualizari Intra in discutie Taguri10 ani, crestere, Iran, opec, petrol, pret, sanctiuni, sua, Venezuela shortlinkhttp://crct.ro/nuev

Preţurile petrolului au crescut, vineri, apropiindu-se de cea mai mare creştere trimestrială din ultimul deceniu, ca urmare a sancţiunilor aplicate Iranului şi Venezuelei de către SUA, reducerii rezervelor făcută de Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), potrivit site-ului Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Preţul ţiţeiului este estimat la 68,30 dolari pe baril, fiind stabilit pentru un câştig de 27% în primul trimestru, potrivit contractelor futures.

Sancţiunile aplicate de către SUA asupra Iranului şi a Venezuelei au sporit preţurile petrolului în acest an, limitând considerabil exporturile de ţiţei.

Statele Unite au urmărit ca Malaezia, Singapore şi alte state să fie pe deplin conştiente de expediţiile ilicite de petrol iraniene şi tactica pe care Iranul o foloseşte pentru a evita sancţiunile, a declarat, vineri, un oficial american.

Sigal Mandelker, subsecretar al Trezoreriei pentru Terorism şi Inteligenţă Financiară, a declarat că Statele Unite au plasat săptămâna aceasta o „presiune intensă” asupra Iranului.

Între timp, Statele Unite au instruit centrele de comercializare a petrolului şi rafinăriile din întreaga lume să continuă limitarea relaţiilor cu Venezuela dacă nu doresc să se confrunte ele însele cu sancţiuni.

 

De asemenea, majorarea preţurilor din acest an a avut la bază o înţelegere între OPEC şi aliaţi ai acesteia, precum Rusia, de a reduce producţia cu aproximativ 1,2 milioane de barili pe zi, care a început oficial în ianuarie.

Liderul OPEC, Arabia Saudită, favorizează reduceri pentru întregul an, în timp ce Rusia, care a aderat la acord fără rezerve, este considerată mai puţin dornică să restricţioneze aprovizionarea dincolo de luna septembrie.

Piaţa a fost, de asemenea, susţinută de o creştere mai lentă a producţiei în SUA, cel mai mare producător mondial de ţiţei, unde producţia s-a menţinut la o valoare de 12 milioane de barili pe zi, de la jumătatea lunii februarie. Câştigurile au fost limitate în acest trimestru de preocupările legate de încetinirea economiei globale care ar putea afecta cererea brută.

De asemenea, veniturile au crescut într-un ritm modest în februarie, fapt ce sugerează că economia a pierdut rapid ritmul, după ce creşterea s-a diminuat treptat, începând cu trimestrul al patrulea.

Pe de altă parte, trei dintre cele mai importante bănci controlate de stat din China au înregistrat cea mai slabă creştere a profitului trimestrial din ultimii doi ani.

Cu toate acestea, preţul petrolului la Barclays Bank are şanse de a creşte şi mai mult în trimestrul al doilea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.