Reteaua Corect

Preţul Bitcoin ar putea scădea sub 30.000 de dolari în 2022

Scris de newsreporter in 18 ianuarie 2022 la 14:42, in Business. 384 vizualizari Intra in discutie Taguri2022, bitcoin, pret, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nz1B

Preţul Bitcoin ar putea scădea sub 30.000 de dolari în 2022 dacă bula din piaţa crypto începe să se dezumfle, conform predicţiilor listate de firma americană de investiţii Invesco în topul evenimentelor „improbabile dar posibile” pentru 2022, citate de Business Insider, scrie ZF.

„Marketingul din jurul Bitcoin ne aminteşte de activitatea brokerilor de acţiuni în anii de dinaintea crahului din anul 1929. (…) Credem că nu este exagerată ideea că am putea vedea Bitcoin sub pragul de 30.000 de dolari în acest an”, a explicat Paul Jackson, head of asset allocation la nivel global pentru firma americană de investiţii Invesco.

Preţul Bitcoin a crescut puternic în 2021 de la circa 33.000 de dolari la începutul anului la 69.000 de dolari în noiembrie, înainte de a intra pe o pantă descendentă din cauza căreia finalul de an a prins Bitcoin la preţul de circa 46.000 de dolari.

Prima şi cea mai mare criptomonedă din piaţă a continuat să scadă, iar preţul pentru un Bitcoin a ajuns sub 42.000 de dolari, conform datelor colectate de pe platforma CoinMarketCap la momentul realizării acestui articol.

Paul Jackson susţine că Bitcoin ca fenomen a alunecat într-o categorie de „manie financiară” (în original: financial mania), ceea ce înseamnă că ar putea urma pierderi pentru mai mulţi investitori.

„O pierdere de 45% se produce de obicei în următoarele 12 luni după ce o manie financiară atinge vârful”, a notat Jackson.

Dacă Bitcoin se aliniază acestei caracterizări, evoluţia sugerată de Jackson ar însemna că preţul va scădea până în octombrie la un nivel cuprins între 34.000 de dolari şi 37.000 de dolari. Totuşi, reprezentantul Invesco susţine că există şi posibilitatea unei scăderi mai puternice, care ar duce preţul sub pragul de 30.000 de dolari.

Cu toate acestea, nu este nimic sigur în scenariul propus de Invesco, aşa cum subliniză chiar strategul companiei.

„Anul trecut discutam despre posibilitatea ca Bicoin să scadă sub 10.000 de dolari, însă a crescut până la un vârf de peste 68.000 de dolari”, a punctat Jackson.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.