Reteaua Corect

Președintele Fed spune că inflaţia din SUA începe să încetinească

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat marţi că inflaţia din economia americană începe să încetinească, deşi se aşteaptă ca acesta să fie un proces lung, transmite CNBC, potrivit Știripesurse.

”Procesul dezinflaţionist, procesul de reducere a inflaţiei, a început şi a început în sectorul bunurilor, care reprezintă aproximativ un sfert din economia noastră. Dar are un drum lung de urmat. Acestea sunt etapele incipiente”, a spus şeful băncii centrale în timpul unui eveniment la Washington, D.C, informează News.ro.

Powell a vorbit într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri la Economic Club of Washington, D.C., cu co-fondatorul Carlyle Group, David Rubenstein.

Powell este un fost partener la firma respectivă.

Pieţele au revenit la o evoluţie pozitivă în timp ce Powell a vorbit, deoarece investitorii speră că Fed va opri în curând creşterile agresive ale ratei dobânzii cheie, începute anul trecut.

La cea mai recentă întâlnire a condicerii Fed, care s-a încheiat în urmă cu şase zile, Fed şi-a majorat rata dobânzii de referinţă cu un sfert de punct procentual, a opta creştere din martie 2022, la un interval ţintă de 4,5%-4,75%.

În aceste remarci de marţi, Powell el nu a dat nicio indicaţie despre momentul în care creşterile de dobânzi se vor opri şi a spus că probabil va dura până în 2024 înainte ca inflaţia să ajungă la un punct în care Fed se simte confortabil.

Banca centrală ţinteşte o inflaţie de 2%, iar în prezent indicatorul depăşeşte cu mult acest nivel, prin mai multe măsuri.

”Ne aşteptăm ca 2023 să fie un an de încetiniri semnificative ale inflaţiei. Este de fapt datoria noastră să ne asigurăm că acesta este cazul. Bănuiesc că va dura cu siguranţă nu doar anul acesta, ci şi anul viitor să scadă cu aproape 2%”, a spus el.

”Prima menţiune a lui Powell despre tendinţele „dezinflaţioniste” a fost în conferinţa de presă de după întâlnirea de miercurea trecută.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.