Reteaua Corect

Președintele CNMR: România trebuie să joace pragmatic în privința Nord Srream 2

Problema Conductei Nord Stream 2 a făcut valuri în ultimele săptămâni și România pare prinsă la mijloc în jocul geostrategic pentru acces la resurse, relatează Știripesurse.ro. Marile puteri curtează România în jocurile care le fac, dar par mai mul se se folosească de țara noastră decât să ne facă părtași la beneficiile proiectelor avansate. În acest context, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) e de părere că România ar trebui să joace extrem de pragmatic și să treacă de partea celui care dă mai mult.

”Dragi prieteni România este din nou prinsă la mijloc.

Miza: conducta Nord Stream 2. Germania, Olanda, Austria au nevoie de gazul ieftin rusesc, economiile lor "performante" depinzând de prețul gazului rusesc: cam la jumate' sau la sfert față de același gaz vândut României. Restul tarilor din UE sunt neutre sau se opun.

SUA spumega....iar România care își asigură 80% din necesarul energetic din resurse proprii este împinsă in ambele direcții de cei doi "aliati": Germania și SUA.

Vreți să știți parerea mea? Ei bine eu cred ca Romania NU are nevoie de gazul rusesc dar pt ca trăim după câte văd numai pe interese PE FAȚĂ- atunci sa lăsăm istoria deoparte și să fructificam și noi nu ca sclavii ci cu demnitate aceasta oportunitate:

Germania vrea conducta? Perfect. Ce oferă?. Schengen? Pe bune? . Hai pa!. Lăsați-ne cu buchetele de flori...Aaa da stiu: Puteți să alocați României 15 miliarde de euro în plus in noul acord cu România pe fonduri europene care începe în 2021 si un loc central în noua Comisie Europeană. Si fără ciori vopsite de data asta va rog. Adică fără Cioloși...

SUA nu vrea conducta? Perfect. Atunci sa investească 100 miliarde de dolari in infrastructura militară, cyber, producție, etc. Pe românește: mai lăsați-ne cu vrajelile și buchetele de flori...”, susține Alexandru Cumpănașu pe pagina sa de Facebook.

1.

E ceva de negociat cu Germania și SUA?

Publicat in 11 februarie 2019 la 10:38

Observ cum unii analiști de politică exernă susțin că, legat de mărul discordiei dintre Germania și Statele Unite, România ar fi în poziția unui jucător, care ar putea negocia asupra temei litigioase a gazelor naturale. În sine, ideea nu trebuie trecută în derizoriu. Dar, înainte de a vedea dacă avem ceva de negociat și dacă dispunem de forța necesară pentru a face jocuri de o asemenea anvergură la nivel geopolitic, va trebui să analizăm circumstanțele și să punem în balanță acest scenariu al negocierii cu verticalitatea și fermitatea, pe care trebuie să o demonstrăm în calitate de parteneri euroatlantici ai marilor puteri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.