Reteaua Corect

Președintele ASF salută programul educațional pentru formarea liderilor din piața de capital

Scris de newsreporter in 05 iulie 2021 la 19:08, in Business. 359 vizualizari Intra in discutie TaguriASF, nicu marcu, piata de capital shortlinkhttp://crct.ro/ny4Y

Consiliile de conducere – Boardurile companiilor – trebuie să fie populate cu lideri adevărați, responsabili, educați și cu profunde valori morale și etice, a transmis președintele ASF NICU MARCU, cu ocazia lansării Programului Educațional dedicat stakeholderilor din piața de capital realizat prin parteneriatul dintre BVB și Envisia Boards of Elite.

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară a transmis mesajul președintelui ASF:

”Autoritatea de Supraveghere Financiară este o instituție fundamentală a statului român, care supraveghează o piață financiară nebancară ce reprezintă aproximativ 13,6% din produsul intern brut al României din punct de vedere al activelor totale. Piața de capital, alături de piața asigurărilor și de sistemul de pensii private – este esențială pentru dezvoltarea economiei.

Pentru o armonioasă dezvoltare, societatea românească și implicit piața de capital au nevoie de un leadership responsabil și profund angajat, de oameni care să exceleze din poziția de conducători ai companiilor emitente, iar responsabilitatea liderilor începe cu educația și cu etica profesională.

Consiliile de conducere – Boardurile companiilor – trebuie să fie populate cu lideri adevărați, responsabili, educați și cu profunde valori morale și etice. Bordul reprezintă interesele acționarilor și investitorilor, iar dorința celui care investește este să maximizeze profitul.

Dar maximizarea profitului și respectarea interesului investitorilor se poate realiza producând în același timp: creștere socială, dezvoltarea societății și transformarea mentalităților. Toate sub semnul unui respect real față de legea statului român.

Autoritatea de Supraveghere Financiară și eu personal salutăm parteneriatul pe care BVB și Envisia Boards of Elite îl lansează astăzi prin programul educațional destinat formării liderilor din piața de capital.

România are reală nevoie de elite, iar acest program sperăm că va contribui din plin la formarea unei clase de conducători de elită, clasă care să asigure realizarea profiturilor prin reafirmarea unor valori fundamentale precum:

– Cinstea

– Integritatea

– Responsabilitatea

– Transparența

– Respectarea legilor statului

La final vreau să vă transmit că Autoritatea de Supraveghere Financiară este alături de dumneavoastră în derularea unor astfel de programe educaționale: vă punem la dispoziție întreaga expertiză a ASF, puteți oricând apela la experții din cadrul Autorității pentru completarea unui astfel de program.”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.