Reteaua Corect

Povestea „sacrificării” angajaţilor de la Deutsche Bank: Cum s-a ajuns la planul draconic

Deutsche Bank a început programul concedierilor din Londra şi New York, la doar câteva ore după ce planul drastic de restructurare la nivel global a fost anunţat, informează The Guardian, potrivit Mediafax.

Cel mai mare finanţator al Germaniei are aproape 8.000 de angajaţi în Marea Britanie, 7.000 dintre aceştia fiind doar în Londra, capitala britanică fiind unul dintre centrele principale pentru compania de investiţii globale.

 

Cele mai mari tăieri de personal vor avea loc în Londra, iar conducerea Deutsche Bank este aşteptată să reducă în jur de 5% din forţa de muncă.

Măsura crudă, la câteva ore după anunţ

 

Unii angajaţi din Londra ar fi fost văzuţi în lacrimi, în timp ce îşi părăseau pentru ultima dată locul de muncă. Angajaţii companiei au început să plece din clădirea Deutsche Bank în jurul orei 10.00 dimineaţa, cu braţele pline de cutii. În plus, cheile de acces ale angajaţilor ar fi încetat să mai funcţioneze la ora 11.00.

Un bărbat angajat la companie a spus, în drum spre clădirea situată pe strada Great Winchester, că „banca nu o duce bine, aşa că trebuie să facă ceva ca lucrurile să îşi revină”, scrie The Guardian.

Acţiunile Deutsche Bank, în continuă scădere

Deutsche Bank nu a reuşit să îşi revină după criza financiară din 2008, iar din cauza preţurilor acţiunilor în scădere, directorul executiv al companiei, Christian Sewing, a decis să închidă divizia care se ocupă de vânzări şi tranzacţii. De asemenea, Sewing a decis reducerea şi a altor întreprinderi ale instituţiei.

Acţiunile, care au ajuns la cel mai înalt nivel în 2007, fiind evaluate la 110 Euro, s-au prăbuşit de atunci la mai puţin de 7 Euro şi au scăzut cu încă 5% după ce planul de restructurare a fost anunţat.

„Sacrificarea” angajaţilor 

„Sacrificarea” angajaţilor a început pe continentul asiatic, la scurt timp după ce concedierile au fost anunţate într-o duminică după-amiază, în Europa, angajaţii fiind concediaţi în Sydney şi Hong Kong. Un operator de capital propriu din Hong Kong a declarat pentru Reuters că atmosfera era sumbră în timp ce oamenii erau chemaţi individual la şedinţe.

„Angajaţii discută cu cei de la Resurse Umane, iar apoi li se înmânează un pachet şi sunt rugaţi să părăsească incinta instituţiei”, a spus operatorul.

Concedieri în masă

La New York, sute de angajaţi au fost chemaţi la cantina sediului Deutsche Bank de pe Wall Street pentru a-şi afla soarta. Angajaţii au fost văzuţi plecând cu plicuri mari albe, iar personalul de la un bar irlandez din apropiere se aşteptau ca angajaţii concediaţi să „se strângă” în incinta barului în următoarele ore.

Sewing, care s-a alăturat companiei ca ucenic în urmă cu 30 de ani, la vârsta fragedă de 19 ani, este acum al cincilea director executiv al Deutsche Bank din 2008, a spus că regretă tăierile, dar acţiunea drastică este necesară din cauza expansiunii neglijente a predecesorilor săi. Sewing susţine că banca de investiţii trebuie să se bazeze acum pe vânzări şi tranzacţii de acţiuni şi obligaţiuni pentru a rămâne rentabilă.

„Am încercat să concurăm în aproape fiecare piaţa bancară”, a declarat Sewing. „Prea multe resurse au fost canalizate către întreprinderi în care nu concuram pentru a câştiga, iar multe departamente ale companiei au fost o povară pentru mulţi ani”, a adăugat Sewing.

Sursa: Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.