Reteaua Corect

Posibil ajutor financiar pentru retailerii din marile centre comerciale

Scris de newsreporter in 22 iulie 2020 la 11:47, in Business. 360 vizualizari Intra in discutie Taguriajutor financiar, centre comerciale, retailer shortlinkhttp://crct.ro/nwpj

Retailerii din marile centre comerciale ar putea beneficia de un ajutor de la stat pentru a-și putea plăti datoriile, reiese din declarațiile lui Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, precizând că va fi un buget de 160 milioane lei pentru acest lucru, scrie HotNews.ro.

“Vrem să-i ajutăm pe retaileri să se pună la un acord cu marile centre comerciale. Îi ajutăm financiar. Am 160 milioane (probabil lei n.r.), sper să-mi vină banii, care vor fi la dispoziția lor să-și plătească din datorii și ce au de făcut”, a spus Rogojinaru, într-o conferință organizată de profit.ro.

De asemenea, el a precizat că autoritățile vor să-i încurajeze pe cei care face e-commerce să-și dezvolte platformele.

„Să mergem până acolo încât să dezvoltăm o platformă națională pe care să intre cât mai multe industrii. Avem deja o gândire la minister să facem 5 platforme pentru târguri și expoziții în online”, a afirmat secretarul de stat.

Liviu Rogojinaru a precizat că dorește ca firmele din e-commerce să participe la târgurile și expozițiile internaționale pentru a se putea internaționaliza.

„Să cumpere și alții de la noi, că asta mă doare pe mine foarte tare, să puteam să introducem cu costuri cât mai mici, chiar zero, adică statul să acopere din aceste costuri pe platforme internaționale, să poată să înceapă să vândă ca orice alte magazine online din toată lumea asta”, a spus el.

Alte declarații ale acestuia:
  • Ne așteaptă un moment greu, mai complicat, poate, decât covidul: momentul în care trebuie să ieșim cât mai mult pe piețele internaționale și să arătăm că suntem buni noi, ca firme românești. Să știți că asta, pentru cine lucrează în economia reală știe bine că este extraordinar de greu.
  • Acum se gândește o modalitate de a se evita posibile blocaje financiare din economie. Sper din tot sufletul să nu le avem. Sper să reușim să facem acel fond de investiții național în așa manieră încât să putem să ajutăm.
  • Mai există o discuție importantă prin care statul să intervină în business prin achiziționare de părți sociale la marile companii, plecând de la exemplul Franței cu Renault. Atunci când compania a avut probleme, statul francez a cumpărat 65% din acțiunile Renault și pe urmă ușor-ușor a început să le revândă după ce s-a pus pe picioare.
  • Avem multe gândiri făcute.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.