Reteaua Corect

Popularitatea criptomonedelor atrage din ce în ce mai mulţi hackeri

Popularitatea Bitcoin şi a celorlalte 1.500 de criptomonede apărute, au atras mai mulţi hackeri în spaţiul „criptocurency-ului” şi a făcut să se extindă posibilităţile de crimă şi fraudă, a avertizat firma Digital Shadows într-un raport publicat joi, scrie Reuters, citat sâmbătă de Ziarul Financiar.

Hackerii urmăresc banii şi văd în criptomonede o lume nereglementată şi în mare măsură nesigură. Pentru ei este o oportunitate imensă de a viza oamenii, întreprinderile şi schimburile şi de a face bani rapid şi uşor”, a declarat Rick Holland, vicepreşedinte al departamentului de strategie din cadrul companiei Digital Shadows.

Monedele digitale s-au transformat rapid într-o clasă de active mai tradiţionale, pe măsură ce corporaţiile şi instituţiile financiare au extins utilizarea tehnologiei blocului de bază.

Odată cu lansarea săptămânală a monedelor alternative, hackerii au dezvoltat metode de fraudare a deţinătorilor. „Crypto jacking”, preluări de conturi, fraudă minieră şi înşelătoriile împotriva ofertelor monetare iniţiale au devenit mai frecvente, scrie în raportul făcut public de Digital Shadows.

Conform raportului, prin „crypto jacking”, sau criptarea jacking-ului, hackerii prelucrează în secrert browser-ul altui utilizator şi îl folosesc pentru a frauda sau a mina.

 

Minerii folosesc un software special pentru a rezolva problemele de matematică, iar în schimb este emis un anumit număr de bitcoin sau alte criptomonede. Astfel, software-ul Crypto Jacker permite utilizatorilor să cloneze site-uri populare şi să iniţieze campanii de spam.

Compania de securitate informatică susţine că hackerii fac fraude miniere folosind botneturi, dispozitive conectate la internet, care pot include PC-uri, tablete şi dispozitive mobile infectate cu un software ce permite controlarea acestora fără ca proprietarii să ştie.

Botneturile au fost folosite pentru prima dată în 2014, dar pentru că procesul era prea complex pentru a fi viabil din punct de vedere financiar hackerii au renunţat la ele, însă în prezent acestea par să aibă o utilitate mare pentru ei.

Compania a declarat că aceste botneturi pot fi închiriate pentru suma de 40 de dolari şi au fost făcute aproximativ 2.000 de închirieri până acum. 

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.