Reteaua Corect

Polonia a ajuns principalul furnizor de pantofi al României

Polonia a ajuns anul trecut prin­ci­pa­lul furnizor de pantofi al României (după valoarea importurilor), ur­când trei locuri în clasament şi depăşind Italia, China şi Slovacia. Circa 7,7 milioane de perechi de pantofi (12% din volumul importurilor) în valoare de 140 mil. dolari (23% din valoare) au venit din sta­tul vecin doar în 2017, arată cel mai nou raport al WorldFootwear, citat de ZF, scrie Mediafax.

„Importul de încălţăminte al României a crescut cu 37% doar anul trecut, reducând astfel rapid excedentul comercial al ţării. Importurile din Polonia au crescut mai rapid ca oricare altele în ultimii ani“, spun analiştii World Footwear.

România este unul dintre cei mai mari pro­ducători şi exportatori de pantofi din Europa, o piaţă cunoscută pentru încălţările de piele, de calitate, la preţuri ridicate, de circa 23 de dolari perechea. În ceea ce priveşte importurile, cea mai mare parte a pantofilor aduşi de pe alte pieţe sunt realizaţi din material textil, cauciuc sau plastic, cu un preţ mediu de nici 10 dolari.

Ascensiunea puternică a Poloniei în clasamentul importatorilor vine în contextul în care în ultimii ani numărul retailerilor din acest stat a crescut puternic, nume precum Pepco, Reserved (şi alte branduri ale grupului LPP) sau CCC punând România pe hartă cu zeci sau chiar peste 100 de magazine. Mai exact, retailul polonez prinde contur în România fiind circa 350 de magazine şi afaceri cumulate care sar de un miliard de lei anul trecut, potrivit estimă­ri­lor ZF. Prin comparaţie, nicio companie ro­mâ­nească nu are prezenţă puternică în Polonia. Cifrele privind importurile nu indică neapărat că produsele sunt „made in Poland“ dat fiind că unele branduri aleg să îşi ducă producţia (indiferent din ce colţ al lumii) în depozitele centrale din pieţele-mamă, pentru ca apoi să le repartizeze pe pieţele unde sunt active.

În ceea ce priveşte schimburile co­mer­ciale dintre România şi Polonia, anul trecut valoa­rea acestora a depăşit pentru prima dată cifra de 5 miliarde de euro, însă exporturile Poloniei pe pia­ţa locală sunt duble faţă de cele ale Româ­niei în Polonia, acestea din urmă situându-se în 2017 la 1,8 miliarde de euro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.