Reteaua Corect

Polonezii cuceresc moda românească: 10 branduri fac afaceri de 1,5 mld. lei cu 400 de magazine

Scris de newsreporter in 23 ianuarie 2019 la 11:15, in Business. 62 vizualizari Intra in discutie Taguribrandruri, magazine, moda, piata, piata locala, polonez, polonezi, românia shortlinkhttp://crct.ro/ntUM

Retailul „made in Polonia“ prinde contur pe piaţa locală de modă, zece branduri cu aproape 400 de magazine având afaceri estimate de ZF la 1,5 mld. lei. Companiile care au luat naştere în cea mai puternică economie din regiune au în­ce­put să se extindă în România în urmă cu circa un deceniu, iar numărul lor continuă să crească, doar anul trecut două nume noi punându-şi piaţa locală pe harta proprie, scrie Ziarul Financiar.

Pepco, CCC şi grupul LPP (cu cele cinci branduri ale sale) sunt cei mai importanţi ju­cători ca nivel al businessului, însă în total Ziarul Financiar a identificat zece companii ac­tive în România. 

Au fost luate în calcul reţele din sectoarele de îmbrăcăminte, încălţăminte, echipamente sportive şi cosmetice, mai exact companiile care au retail în România.

„Cu o poziţionare foarte bună, România este a doua piaţă din regiune ca mărime, similară cu cea poloneză, cu un consum sus­ţinut de creşterea salariilor şi în care brandurile po­loneze şi-au stabilit deja o prezenţă pu­ter­ni­că pe zona de fashion şi nu numai“, spu­nea la fi­nalul anului trecut Brînduşa Grama, asso­ciate retail agency în cadrul companiei de con­sultanţă imobiliară Colliers International Romania.

La polul opus, niciun retailer român nu este prezent în Polonia după ce singurul magazin al unui brand local - Nissa - s-a închis, conform datelor existente. De altfel, piaţa loca­lă nu a dat până acum niciun brand de modă cu acoperire europeană sau măcar regională.

Polonia este cea mai importantă economie din regiune, cu o populaţie de două ori mai numeroasă decât a României şi cu un salariu mediu dublu faţă de cel de pe piaţa locală, de doar 400 de euro net. De altfel, moda nu este singurul sector pe care companiile poloneze au pariat în România.

Peste 450 de milioane de euro au investit pe piaţa locală cele mai mari companii poloneze, această ţară aflânduse între cei mai mari 20 de investitori străini de pe piaţa locală după valoarea capitalului plasat, conform celor mai recente date.

Firme precum Maspex (care deţine brandul de sucuri Tymbark), Ciech Soda (fosta Uzinele Sodice Govora), Cersanit (producător de obiecte sanitare) şi Porta Doors (producător de uşi) sunt doar câteva exemple de investitori.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.