Reteaua Corect

Poșta Română, trecută pe persoană fizică de PNL?

Scris de newsreporter in 20 ianuarie 2023 la 10:17, in Business. 501 vizualizari Intra in discutie Taguriajutoare, energie, fonduri, licitatie, Posta Romana shortlinkhttp://crct.ro/nALU

Scandalul cardurilor de energie, izbucnit zilele acestea în presă, scoate la lumină foarte multe întrebări legate de modul în care echipa PNL, aflată la conducerea Poștei Române, a pregătit procesul de distribuire și utilizare a fondurilor care îi ajută pe românii dependenți de ajutorul Guvernului să facă față costurilor ridicate cu facturile pentru energie și încălzire pe timp de iarnă, relatează Știripesurse.

Printr-un comunicat de presă, transmis vineri, 13 ianuarie, în cursul după amiezii, Poșta Română anunță că luni, 16 ianuarie, va publica procedura de achiziție, cu termen de depunere a ofertelor pe data de 19 ianuarie.

Documentația necesară participării la licitație, care se dovedește a fi ”o negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare, conform art.117, alin.(1) lit.d1 din Legea 99/2016” este publicată luni seară, pe 16 ianuarie.

Nu putem să nu ne punem câteva întrebări, la care sperăm să obținem un răspuns din partea instituțiilor abilitate, cum ar fi ANRP, sau chiar Poșta Română, de exemplu:

-              De cât timp are nevoie un operator economic serios și de bună credință, care nu este avizat din timp în legătură cu o anumită achiziție, să întocmească dosarul de participare la procedura de achizție, astfel încât acesta să îi acorde șanse egale cu ale tuturor ofertanților de a candida pentru câștigarea achiziției?

-              Cât de urgent era caracterul acestei achiziții, ca să necesite o procedură rapidă, având în vedere că operatorul Compania Națională Poșta Română știa, cel puțin din data de 8 decembrie 2022, când a fost publicată OUG 166, în care: ”Companiei Naționale «Poșta Română» - S.A. i se încredințează cu titlu de exclusivitate prestarea serviciilor de emitere, tipărire, formare și condiționare a plicurilor conținând carduri de energie, certificate de validare a datoriilor și înștiințări privind neîndeplinirea venitului de eligibilitate și de distribuire, prin trimitere de corespondență cu confirmare de primire, tipărire, distribuire și colectare a declarațiilor pe propria răspundere, precum și de efectuare de plăți prin serviciul de mandat poștal de către beneficiarii de sprijin”?

-              De ce Poșta Română a așteptat mai bine de o lună de zile pentru a demara achiziția? Ca să evite licitația și să aplice o achiziție directă?

Tot zilele trecute, o dată cu distribuirea declarațiilor pe propria răspundere, poștașii nu au mai putut să tacă și au reclamat că nu li s-a făcut instructaj:

De ce conducerea PNL a Poștei Române nu a pregătit temeinic punerea în practică a măsurii Guvernului, conform cu atribuțiilor stabilite prin OUG? Este vreun interes din partea politrucilor PNL-iști de la vârful Poștei ca programul de sprijin al românilor vulnerabili să eșueze?

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.