Reteaua Corect

Planul PNL pentru salvarea economiei: Anunțul lui Dancă

Deputatul PNL Ionel Dancă a discutat cu directorului general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii Dumitru Nancu despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susţinerea şi stimularea IMM inovative din România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, relatează NEWS.RO, potrivit Știripesurse.

„Este vorba de crearea unui Fond de investiţii de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activităţi în domeniul cercetării şi inovării”, a adăugat liberalul.

„Am discutat astăzi (joi - n.r.) la Parlament cu directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susţinerea şi stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Este vorba de crearea unui Fond de investiţii de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activităţi în domeniul cercetării şi inovării.

Modelul investiţiei de tip equity prevede finanţarea prin participarea directă a unui fond de investiţii la capitalul companiilor selectate, urmând ca după o perioadă de maturizare a investiţiei, cuprinsă între 3 şi 7 ani, fondul de investiţii să decidă asupra modalităţii de valorificare a participaţiei deţinute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acţiunilor dobândite prin investiţia iniţială.

Câştigurile obţinute de Fond pe perioada derulării investiţiei iniţiale, sub formă de dividende din profit pentru acţiunile obţinute sau ca urmare a vânzării participaţiei deţinute la finalul perioadei de finanţare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiţii pentru finanţarea altor iniţiative economice inovative.

Dezvoltarea unui Fond de investiţii equity face parte din Programul de guvernare PNL şi se află în acest moment în analiză la Guvern pentru includerea în domeniul de intervenţii pentru mediul de afaceri în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris Ionel Dancă joi pe Facebook.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.